23 April 2018

Sătmărenii, revoltaţi de atitudinea colonelului scandalagiu

Filed under: Locale,Top News |

dima

Apariţia articolului “Colonelul Dima bate ospătarii şi ameninţă clienţii în restaurant” în numărul de vineri al Gazetei de Nord-Vest, a stârnit un val de reacţii negative din partea sătmărenilor. În comentariile postate pe site-ul ziarului, cititorii au condamnat atitudinea şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, care a provocat un scandal monstru la restaurantul Yvette din municipiul Satu Mare aflat în stare avansată de ebrietate. Potrivit unor surse, în loc să se căiască pentru faptele sale, colonelul Nicolae Dima s-a lăudat că nu-i pasă de cele scrise în Gazeta de Nord-Vest, pentru că oricum nu va păţi nimic din cauza protecţiilor înalte de care dispune.

Sătmărenii, convinşi că totul se va rezolva
Reacţiile cititorilor noştri n-au fost deloc favorabile colonelului Nicolae Dima. “De ce eşti curios? Nu se va întâmpla nimic totul se va muşamaliza, acest om participă la concurs pt funcţia de inspector şef…”, a scris Cristi. “Nu se va lua nicio măsură, din contră dacă nu ştiaţi participă la funcţia de inspector şef. Multe nereguli sunt la ISU, controale se fac de la minister doar că acestea vin şi pleacă, abuz de putere, mită şi multe altele. Aşa să ştiţi, că oamenii ăştia au pretenţia să li se zică – Am onoarea”, scrie Cristi. “Nu se va întampla nimic pentru că are protecţie de la şeful lui. Incidentul a avut loc acum două luni şi nu a păţit nimic. Trăim în Satu Mare, România, oameni buni, unde şefii nu păţesc nimic indiferent ce fac!!!!”, apare într-un comentariu postat de Sorin. “La conducerea pompierilor sunt oameni incompetenţi, bolnavi la propriu, mulţi proveniţi din MApN. Ce caută ei la pompieri???? Se duce şi instituţia asta de râpă, ultima în care mi-am pus speranţele că este o instituţie de onoare şi “curată”. S-a împuţit treaba şi aici, din păcate. Îmi pare rău să spun aşa ceva”, scrie într-un alt comentariu. “Nu se va întâmpla nimic fiţi siguri”, scrie pe site Sătmăreanu. “În SUA era dat afară imediat şi ar avea probleme cu legea… clienţii trebuia să-i aplice o corecţie care să-l înveţe minte”, scrie pe site-ul nostru un alt cititor. “Nu se va întâmpla nimic”, “nimic nu va păţi, poate va fi promovat”, “nimic nu se va rezolva”, “nimic nu va păţi, doar să-l promoveze”, “este şi imoral acest obez Dima a destramat un cuplu de căsătoriţi, un gunoi de om”, se arată în alte comentarii la articol.

Colonelul Dima, protejat la nivel înalt?
“Ruşine pentru toţi cei ca el!!!!! Sunt mulţi la ISU care fac haina de ruşine, doar că au protecţie de la însuşi preşedintele Consiliului Judeţean, oamenii valoroşi de la ISU nu sunt lăsaţi în faţa sunt denigraţi şi puşi la zid de un sistem bolnav, cei buni ajung într-un final să plece pentru că acolo avansezi după pile şi relaţii, inteligenţă zero… Domnule colonel Dan de ce nu aţi luat nicio măsură până acum??? pentru că era omul dvs, pe care îl susţineţi, unde vă este credinţa acum??? de dreptate şi adevar… ruşine să vă fie şi dvs”, scrie într-un alt comentariu. “Domnule Gabriel, indiferent când s-a întâmplat, acest incident nu trebuia să aibă loc, de ce flutura legitimaţia în mână, în timpul liber şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcolice???? Legitimaţia de serviciu are o cu totul o altă întrebuinţare. Ce exemplu dă el colegilor???? A făcut de ruşine haina militară şi onoarea celor care sunt salvatori în aceea instituţie. Din nefericire nu este la primul caz, doar că celelalte nu s-au mediatizat şi mai sunt mulţi în instituţia respectivă care muncesc doar după ce şi-au savurat cafeaua mai specială… Trist, nu zic că acest om trebuie acum pus la zid, doar că ar trebui să fie pedepsit la fel ca şi orice cadru militar care comite o abatere, dar să vedem ce-o să iasă, oricum sună periculos..”, se arată într-un alt comentariu. “Din câte ştiu anul trecut a fost avansat înainte de termen acest colonel. A avut merite deosebite, să fim serioşi, îl apară şeful lui. Staţi liniştiţi. Nu se va întâmpla nimic!!!!”, scrie pe site un al cititor.

Tentative de muşamalizare
Potrivit unor surse bine informate, în loc să se căiască pentru faptele sale, colonelul Nicolae Dima s-a lăudat că nu-i pasă de cele scrise în Gazeta de Nord-Vest, pentru că oricum nu va păţi nimic din cauza protecţiilor înalte de care dispune. Drept răspuns, solicităm prefectului Eugeniu Avram, conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare şi Procuraturii Militare să se autosesizeze şi să ia măsuri împotriva acestui abuz al colonelului Nicolae Dima.
Alte surse ne-au comunicat faptul că patronul localului Yvette a fost deja contactat de colegii colonelului scandalagiu Dima. Pe lângă faptul că l-au ameninţat, mai mult sau mai puţin voalat cu controale şi amenzi, aceştia s-au arătat, mai interesaţi de modul în care au aflat redactorii Gazetei de Nord-Vest de incident, decât despre scandalul provocat de colonelul Dima. Le cerem acestor colegi să înceteze cu presiunile, căci în caz contrar faptele lor, care constituie abuz în serviciu, vor fi aduse la cunoştinţa Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Colonelul Dima, spaima ospătarilor
Reamintim cititorilor noştri că, în urmă cu câteva luni, şeful Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un scandal monstru la restaurantul Yvette din municipiul Satu Mare. Făcând uz de legitimaţia de serviciu, acesta a terorizat şi a agresat ospătarii, respectiv clienţii localului. S-a legat şi de angajaţii firmei Big Security, care asigurau ordinea şi paza restaurantului. A continuat să-i ameninţe şi după ce a fost evacuat din local. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au plecat fără să intervină, fiind probabil intimidaţi de gradele militare şi alcoolice ale colonelului Dima. Colac peste pupăză, băiatul colonelului a furat şi telefonul mobil al unui client, pe care l-a înapoiat după două zile în care proprietarul l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie.

Szasz Lorand

17 Responses to Sătmărenii, revoltaţi de atitudinea colonelului scandalagiu

 1. va felitit domnule Szasz Lorand,felicit si gazeta de nord vest care a ajuns la nivelul dorit de noii cititori,mult succes va doresc din inima,sa nu cedati presiunilor de tip mafiot care vise pregatesc!!!!!!!

  Valeriu
  28 octombrie 2013 at 08:05
  Răspunde

 2. multi functionari publici cu statut special din satu mare fac abuz asemenea col.Dima,sunt pensionar am 78 ami sotia pensionara de boala (handicap)locuiesc din 2006 in casa de typ.dublex cu doi gardieni sot sotie din penitenciarul satu mare,care prin abuzuri,teroare,santaj umilinta au reusit sane puna pe ambi la pat.la mutarea noastra sub acel acoperis,ambi am fost activi,eu patron la sc…srl.sotia maistru instructor la un liceu din satu mare,comportamentul inuman,huliganic profund daunator societati a celor doi gardieni au fost aduse la cunostinta organelor competenta locale si la bucuresti dar strigatul nostru de durere nu s-a gasit rezolvarea,cu falsuri cu mari relatii rezilva totul musamalizeaza,cer ajutorul opiniei publice,lui Szasz Lorand a mult apreciatului cotidian gazeta de nord-vest s-a opresca aceste abuzuri asupra noastra,va multumesc.

  Valeriu
  28 octombrie 2013 at 09:34
  Răspunde

 3. Domnule Lorand Szasz, acest articol miroase atat de tare a mizerie politica incat doresc sa te felicit pentru ca esti un reprezentant de succes al "jurnalismului" practicat astazi la scara larga in Romania. Poate candva vom putea avea slujbasi cu adevarat competenti in institutiile statului, cand "jurnalistii" ca dumneata nu vor mai lauda sau defaima pe unul sau altul, dupa cum li se ordona.

  Cristian Cotet
  28 octombrie 2013 at 13:04
  Răspunde

 4. Respect pentru cariera domnului colonel Dima in armata Romana dar ce a facut dansul nu aduce imagine buna institutiei. Ramane o pata pe cariera dansului. Interesant ca nu a fost mediatizat atunci scandalul ci acuma. Se ridica niste semne de intrebare????

  sorin
  28 octombrie 2013 at 13:10
  Răspunde

 5. Referitor la primul articol si repostarea lui intr-un mod exagerat de insistent ca sa scoata la lumina fapta unui om cu functie de conducere intr-o institutie de stat, mi se pare penibila, la fel si fapta colonelului. Sase oameni care au comentat la primul articol reprezinta "satmarenii revoltati de atitudinea colonelului scandalagiu"?! Aceste fapte se pedepsesc intr-un mod mai indulgent sau dur in functie si de subiectul cu pricina, dar ca sa ajungi sa mediatizezi zile la rand o fapta relativ minora fata de alte fapte cu mult mai grave e irelevant. Clar, aceste articole sunt un atac la persoana si cineva actioneaza strategic rautacios, avand in vedere ca fapta s-a consumat acum 2 luni. Imi doresc sa vad dreptate si fiecare sa fie pedepsit dupa fapta sa. Apropo, S.R.I si "2 si-un sfert" ce fac? E destul de limpede, articol comandat de alti oameni la fel de pacatosi ca acest subiect.

  Exagerati.ro
  28 octombrie 2013 at 13:39
  Răspunde

 6. Domnule Sas Lorand, vad ca ti-ai schimbat stapanul, dar naravul,ba. Esti ca si un pitbull, la o simpla asmutire te repezi la gioalele unor oameni, fara sa te gandesti…

  andrei gheorghe
  28 octombrie 2013 at 19:14
  Răspunde

  • din ce vad din, comentarii ma ingrozesc,domnilor,veniti cu pioarele pe pamant,!ce sa mai astept,dupa 7 ani de tereoare abuz ,santaj asupra unui pensionar de 78 de ani dela ,cei doi gardien din penenciarul satu mare,m-a amenintat pentru ca au fost prins furand curent ,eu nu-ia reclamat,nici atunci cand au inversat contaorele da gaz.regret ca cei compeyenti au fost dusi in eroare de numita fontoma comisie,

   Valeriu
   28 octombrie 2013 at 22:54
   Răspunde

 7. Oare de ce acum…si nu atunci imediat in ziua in care a avut aceste manifestatii. Eu cred ca este …limpede o comanda…de undeva …???, datorita faptului ca acest colonel, pune in pericol numirea in functie a …unui alt ofiter probabil, incompetent pentru ''INSPECTOR SEF ISU SATU MARE", pacat… ca se procedeaza asa. Cine este vinovat sa raspunda, dar sa raspunda pentru faptele sale, nu la comanda cuiva. Poate ne trezim si noi la realitate si procedam corect .

  Vasile
  28 octombrie 2013 at 22:12
  Răspunde

 8. Lorand draga, tare ma tem ca Razvan iti da salar degeaba !!! Am lucrat cativa ANI BUNI cu acest domn colonel si, pot sa iti spun ca te inseli amarnic. Mai bine ai anula si ai da LA LOC COMANDA acestor articole defaimatoare, deoarece, dupa cum zicea si VASILE, cred ca o anumita parte a colegilor sai din ISU incearca sa ii "rupa ciolanele" ca nu cumva sa fie promovat si sa nu ocupe cine trebuie functia de inspector sef la ISU(provine din MApN, nu din MI, deci e PERSONA NON GRATA). Lorand draga, cred ca nu ai luat-o pe urmele lui Castorica, ce se plangea deunazi ca un alt militar i-a batut nu stiu ce inchipuire de reporter de la fituica sa. Faceti voi bine si lasati oamenii in uniforma in pace, nu va implicati voi, in speta presa, in numiri in functii sau in inlaturari din sistem. Daca vreti sa fiti utili, INFORMATI INTOCMAI SI LA TIMP, nu dupa saptamani si luni de zile, cand informatia devine ISTORIE.

  Un satmarean
  28 octombrie 2013 at 23:36
  Răspunde

 9. plang zi si noapte, am 78 de ani toata viata am dorit s-ama mut din bloc, am reusit,pe strada ,amatului din satu mare casa cu ataj tyb dublex,numai ca vecini mei doi gardieni din penitenciarul satu mare au reusit in cativa ani prin santaj excrocarire sane puna la pat pe mine si sotia mea, noi care la venire pe strada amatuluiin am fost activi:eu patron la sc…srl sotia maistruinstructor la liceul ….din.satu mare,comportament huligani,ofiteri de mare rang cum s-au prezentat au savarsit cele mai josnice fapte,:inversarea contorului de gaz,furt de curent elec josnicia inexplicabila a cestor doi gardieni de penitenciar din satu mare curajul cu care recurg la cele mai josnice fapte anti sociale,se datoreza fatului ca ;la ori ce organ din satu mare si bucurest nu au auzi strigatul nostru de durere care strigat va rugam domnule Szasz Lorand sa-l receptiona de urgenta sunteti unica speranta a familiei noastre,va multumesc.

  Valeriu
  28 octombrie 2013 at 23:54
  Răspunde

 10. De aia nu s-a pstat pentru ca a fost analizat si a iesit adevarul la iveala, fiecare isi primeste ceea ce merita.
  sper ca o sa mai iasa multe adevaruri la iveala din institutiile satmarene, ar trebui mediatizare si central sa se vada si la TV.

  Cotetz
  29 octombrie 2013 at 03:12
  Răspunde

 11. Asa.. Deci Alex Cortean s-a speriat de un colonel de pompieri. Acel Cortean care s-a batut fara probleme cu Doru Tucaci. S-a speriat ca pompierul o sa-l stropeasca cu furtunu'. Cool… Mai Szasz, sa va luati de un colonel de pompieri e una, ca-i barbat si suporta… Dima e calit in gloantele revolutiei la Sibiu. Pe bune. Dar sa va luati de copilul lui e josnic. Intreaba-l pe Govor cum s-a simtit cand castorul s-a dat la Razvan. Chiar merita terfelita familia uni om doar pentru ca cineva nu-l vrea la comanda ISU?

  Tulumba
  29 octombrie 2013 at 09:44
  Răspunde

 12. unde este prezumtia de nevinovatie, acest colonel ar trebui cercetat prealabil de catre o comisie numita de inspectorul sef, si daca este vinovat trebuie tras la raspundere conform legi s-au normelor disciplinare din codul functionarilor publici, ori cel militar.Dvstra vad ca la-ti si gasit vinovat de fapte pe care cineva foarte usor i le poate inscena.Voi presa de obicei inloc sa aratati doar faptele, sa fiti obiectivi in prezentarea unor situatii va transformati in legiuitori, in instante morale, manipulati opinia publica, deseori rezultatul cercetarulor este exact contrariu celor prezentate in media si persoana ramane cu pata pusa de voi. Rusine!

  cititoru
  29 octombrie 2013 at 09:45
  Răspunde

  • Pai cum sa-l cerceteze inspectorul sef!!!Nu vedeti lipsa totala de reactie a srl pompieri?Crede cineva ca unitatea aceea este condusa?S-a sesizat doar prefectul,in rest …

   firefghter
   29 octombrie 2013 at 21:06
   Răspunde

 13. Dar poate il intrebati cat a platit pentru prunele cumparate de palinca de la Turt impreuna cu Bogdan Moraru si altii.
  E bine ca a noi sa se faca o ancheta.

  Firefighter
  29 octombrie 2013 at 19:42
  Răspunde

 14. Dar despre lipsa de reacție a isu nu spuneti nimic?Mai este o instituție publica sau un srl gen dugheana controlat de oamenii lui Hausi?

  Firefighter
  29 octombrie 2013 at 20:03
  Răspunde

  • lasa ca hausi e cu alte treburi, el e la aprovizionare din inspectii ca nu stie numa sa bata din gura, astia au pretentia sa fie serviti, de moraru sa nu vb ca numa injura toata ziua altceva nu ii iese din gura.
   damne feri ce oameni au ajuns colonei la isu, pe vremea lui stramb toti erau mucles

   FFFF
   31 octombrie 2013 at 01:27
   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *