20 June 2018

Senator cu nărav porcesc

Filed under: Anchete&Reportaje |

marian

De când a fost ales în Senatul României, numitul Marian Valer n-a adus nimic bun judeţului Satu Mare, nici bani pentru investiţii, nici câştiguri de imagine. Dimpotrivă, a adus doar deservicii acestui judeţ şi locuitorilor săi prin comportamentul său mizerabil, ordinar şi porcesc. După ce i-a insultat şi calomniat pe preşedintele Traian Băsescu, pe premierul Victor Ponta, pe vicepremierul Liviu Dragnea, pe procurorul general Codruţa Kovesi, pe directorul SRI, George Maior, şi a complotat împotriva tuturor instituţiilor de bază ale Statului Român, dovedindu-se ulterior că acuzaţiile au fost nefondate, acum a început o nouă campanie de denigrare şi chiar de distrugere a imaginii unor primari ai PSD şi a mai multor oameni de afaceri din judeţul Satu Mare.

O interpelare năucitoare a la Marian
În şedinţa Senatului din 17 septembrie 2013, numitul Marian Valer, încă senator în Parlamentul României, a prezentat o interpelare adresată ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, prin care a acuzat mai multe persoane din conducerea societăţii Electrica SA că ar fi atribuit ilegal lucrări către firmele Crişeni SRL şi Draxil SRL din Vama, ambele aparţinând omului de afaceri Mihai Crişan. În interpelarea sa, numitul Marian Valer susţine că cele două firme au primit de la Electrica SA, în perioada 2008-2013, lucrări în valoare de peste 10 milioane euro. De asemenea, afirmă că la unul dintre numeroasele contracte au fost încheiate acte adiţionale care au dus la majorarea cu 900% a valorii acestuia. Continuând în acelaşi stil halucinant, afirmă că cele două societăţi au beneficiat de contracte cu Electrica SA pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud, din care au finanţat PDL la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. În finalul interpelării, Marian Valer a cerut să-i fie comunicată scris şi verbal o situaţie cu toate contractele încheiate de firmele omului de afaceri Mihai Crişan cu Electrica SA în perioada 2008-2013. Este vorba de acelaşi om de afaceri Mihai Crişan care i-a dat lui Marian Valer 50.000 lei în campania pentru parlamentare din 2012, i-a organizat cheful victoriei la Complexul turistic Valea Măriei, alături de zeci de alte chermeze, şi i-a cazat staff-ul electoral şi numeroşi oaspeţi din Bucureşti în acelaşi complex turistic.

Un răspuns care demontează minciunile senatoriale
Pentru a demonstra cititorilor noştri de ce minciuni este în stare acest individ doar pentru a face rău unui om de afaceri care a refuzat să-i mai cotizeze, după ce în campania pentru alegerile parlamentare i-a dat 50.000 de lei, reproducem în facsimil răspunsul înaintat senatorului Marian Valer de către Departamentul pentru Energie prin Cabinetul Ministrului Delegat pentru Energie. În răspunsul respectiv se arată că societatea Crişeni SRL a avut un singur contract cu SC Electrica SA, în valoare de 452.650 lei, şi nu zeci de contracte, în valoare totală de peste zece milioane de euro cum susţine senatorul independent. O dovadă cât se poate de clară că întreaga interpelare a senatorului Marian conţine numai minciuni de la un capăt la celălalt.

Instituţiile statului nu trebuie să se mai lase terorizate
Oare ce merită un asemenea ales cu comportament porcesc, care în loc să facă bine judeţului şi mediului de afaceri din Satu Mare, este în stare să mintă cu neruşinare, să inventeze orice împotriva oricui, numai ca să se răzbune pentru faptul că nu mai e finanţat şi întreţinut cu chefuri interminabile? Sperăm că se vor găsi oameni care să ia atitudine civică împotriva acestui individ cu comportament porcesc. De asemenea, lansăm un apel către instituţiile statului, care sunt bombardate cu sesizări, denunţuri şi autodenunţuri de acest individ, să reacţioneze conform legii şi să nu se mai lase impresionate şi intimidate de un asemenea mincinos, profitor, şantajist şi bolnav de putere. În realitate, Marian Valer este o lipitoare care nu poate trăi pe picioarele sale, prin munca sa, ci numai pe banii altora. Aşa a fost de la Revoluţie încoace, când s-a lipit pe rând de Sorin Cristea, Ion Bledea şi Mircea Govor. Toţi aceşti trei oameni l-au întreţinut, l-au finanţat şi l-au promovat. Acum încearcă o nouă repliere, ştim în care direcţie, dar ne exprimăm speranţa că cei pe lângă care se învârte să fi învăţat ceva din trecutul său odios.
Tot mai mulţi oameni politici şi oameni de afaceri ne-au contactat la redacţie şi ne-au prezentat o sumedenie de plângeri, cu date credibile, despre comportamentul său imoral, ilegal şi inuman al acestui animal cu chip de om, ajuns dintr-o mare greşeală membru al Senatului României. Sperăm ca această greşeală să fie reparată cât mai repede. Cu atât mai mult, cu cât după ce a calomniat o mulţime de persoane, aducându-le numeroase prejudicii materiale şi de imagine, pe vremea când era jurnalist, acum continuă să facă acelaşi lucru, ascunzându-se de consecinţele juridice ale calomniilor sale sub masca interpelărilor şi declaraţiilor politice.

Alex Ohaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *