More

    Senatorul nimănui a şantajat un partid întreg

    valer

    Senatorul nimănui, care răspunde la numele de Marian Valer, a ajuns în incredibila situaţie de a-şi şantaja propriii colegi de partid, de la preşedinţi de organizaţii locale până la directori de servicii publice deconcentrate. Cel mai probabil , în speranţa în care îşi va putea rotunji averea ascunsă. Aşa se face că senatorul nimănui vorbea înainte de alegerile parlamentare despre înfiinţarea unei comisii de examinare a tuturor candidaţilor la şefia instituţiilor şi a serviciilor publice deconcentrate, care urma să fie înfiinţată la nivelul conducerii Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD şi al cărei preşedinte urma să fie marele (ne)ales al neamului Marian Valer. Ne şi întrebăm ce cunoştinţe despre agricultură sau finanţe, de exemplu, ar putea să aibă această mare personulitate, încât să poată determina cine ar avea competenţele necesare să ocupe astfel de fotolii. Cel mai probabil că şmecheria a fost alta, şi anume că încă senatorul Marian Valer voia să îşi umfle buzunarele şi să îşi asigure controlul total. Nu au scăpat nici liderii organizaţiilor locale, care au fost ameninţaţi la rândul lor că vor fi băgaţi în examen de marele profesor specialist în delaţiune Marian Valer. Noroc că a fost mazilit cu mult succes de aceiaşi oameni pe care i-a ameninţat. Doar că roata se învârte şi şantajaţii te cam trimit spre lada cu gunoi a istoriei.

    Şantajaţi prin metoda reevaluării
    Senatorul nimănui Marian Valer ameninţa la nivelul anului trecut că ar fi urmat o reevaluare a tuturor organizaţiilor din judeţ “pentru a dinamiza activitatea şi a elimina discordiile”. În traducere directă, a dinamiza înseamnă a supune orbeşte, iar a elimina discordiile înseamnă a elimina persoanele cu coloană vertebrală care s-au opus unor astfel de şantaje. “Am reuşit, de asemenea, să promovez în structurile de conducere oameni valoroşi, tineri intelectuali, dar şi oameni simpli”, spune plin de emfază personulitatea Marian Valer. “Oamenii valoroşi” au fost nimeni alţii decât căţeluşii săi obedienţi, care erau în stare să îşi trădeze şi propria mamă pentru a primi câteva fărâmituri de la masa stăpânului lor Marian Valer. Căţeluşi care au fost îndepărtaţi din partid sau din serviciile publice deconcentrate, spre disperarea personulităţii.

    “Aliniere” pe toate liniile, indiferent de vârstă
    Senatorul nimănui spunea anul trecut, cu subiect şi predicat, că va face curăţenie atât în Organizaţia Municipală Satu Mare a PSD, cât şi în toate organizaţiile din judeţ. Scopul era unul simplu. Alinierea tuturor membrilor de partid, care să asculte orbeşte ordinele venite din gura senatorului Marian Valer, care a recunoscut cu propria-i guriţă că suferă cu capul. “Profitând de faptul că am vacanţă parlamentară, o să realizăm o evaluare a organizaţiei municipale, urmând să schimbăm o serie de preşedinţi de organizaţii de cartier din municipiul Satu Mare. Să efectuăm şi unele schimbări la nivelul Organizaţiei de Tineret şi la nivelul Organizaţiei Municipale de Femei pentru a dinamiza activitatea acestora şi pentru a elimina unele discordii. La fel, în cursul lunii ianuarie îmi propun să mă deplasez în fiecare localitate, la fiecare organizaţie pentru a organiza o evaluare a vicepreşedinţilor şi secretarilor Organizaţiei Judeţene, urmând ca să rămână în funcţie cei care vor să se implice cu curaj, cu devotament pentru bătălia electorală. Nu am nevoie în jurul meu de oameni fricoşi, plângăcioşi sau cu fiţe”, declara încă senatorul Marian Valer.

    Ameninţaţi cu examenul pentru a cotiza?!
    Setea de control a senatorului nimănui a mers atât de departe încât după ce şi-a aliniat cam toţi şefii de organizaţii locale din judeţ, Marian Valer a încercat să îi subjuge şi pe candidaţii social-democraţi la funcţiile de directori ai instituţiilor sau serviciilor publice deconcentrate. Nici mai mult nici mai puţin, personulitatea cheguevaristă a ameninţat într-o conferinţă de presă interminabilă că va forma la nivelul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD o comisie de examinare a candidaţilor social-democraţi pentru şefia instituţiilor şi a serviciilor publice deconcentrate. Şeful comisiei urma să fie nimeni altul decât Marian Valer, auto-intitulat specialist în economie, agricultură, inginerie, politici sociale, administraţie publică locală etc. Dincolo de controlul draconic pe care urma să îl efectueze asupra directorilor, acesta s-ar fi aşteptat să i se cotizeze lunar, trimestrial sau anual. La fel cum a făcut cu mai mulţi primari, lideri social-democraţi sau oameni de afaceri din judeţ.

    S-a inspirat din modelul PDL
    Senatorul nimănui Marian Valer nu este în stare să îşi pună la cale propriul model de şantaj, motiv pentru care se inspiră de pe unde apucă. După ce l-a adoptat drept model pe cel puţin controversatul Che Guevara, acesta a încercat să adopte fostul model de cotizaţii implementat de PDL, prin care toţi directorii plini sau adjuncţi de instituţii deconcentrate şi directorii de şcoli, inclusiv directorii de grădiniţe trebuiau să cotizeze la partid. “Sunt documente redactate la PDL, şi organele de anchetă o să le poată depista printr-o simplă percheziţie informatică, în care sunt trecute numele şi prenumele directorilor de instituţii deconcentrate, sumele la care sunt obligaţi. La directori sunt între 10.000 şi 50.000 lei, sume pe care a trebuit să le plătească fiecare director de deconcentrate în 2009, când au fost numiţi şi când era nevoie de bani pentru campania electorală prezidenţială. “Aici e condiţionarea, îmi dai banii ăştia ca să te numesc”, a spus Marian Valer, model pe care ar fi încercat să îl implementeze al rândul său în PSD, dar fără prea mari şanse de reuşită.
    Mai mult, Marian Valer a şi criticat modelul PDL, dându-le sfaturi cum să ia banii fără să fie prinşi. “Pe lângă că au întocmit aceste documente cu sumele, au făcut şi un act de reeşalonare, pentru că unii nu au plătit la timp. Au ajuns până acolo încât să solicite chiar şi directorilor de şcoli şi de grădiniţe să achite 5.000 taxă de numire. Ei folosesc termenul donaţie, dar în realitate aceasta este o sumă pretinsă pentru a fi numit sau menţinut într-o funcţie. Nu am auzit ca în alte judeţe să fi procedat atât de prosteşte, să facă şi acte scrise”, a spus Marian Valer. Adevărul este că la ce memorie are, Marian Valer nu ar fi avut nevoie de acte scrise, ci ar fi ţinut totul în mintea sa afectată de ischemii.

    Alex Ohaha

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE