More

    Spadă / CS Satu Mare a câştigat Cupa României

    cs-satu-

    Sâmbătă, în cadrul Cupei României la spadă masculin, s-a desfăşurat proba pe echipe. Dacă la individual au participat 44 de sportivi, sâmbătă s-au înscris nouă echipe. Printre acestea s-a numărat şi cea de la CS SatuMare. În componenţă cu Adrian Pop, Adrian Szilagyi, Andrei Radu şi Bertalan Arkosi, CS a reuşit să câştige Cupa. Asta după ce echipa formată din aceşti spadasini a ratat titlul naţional.
    Trei meciuri au avut de disputat elevii lui Francisc Csiszar. În primul tur au trecut de CSU Craiova 2 cu 45-34. După care au întâlnit prima echipă din Craiova, campioana ţării, de care spadasinii noştri au trecut cu 45-41, fiind cea mai frumoasă întâlnire din această ediţie a Cupei României de la Constanţa.
    Pentru primul loc, CS s-a luptat cu CSM Oradea. Şi de această dată sportivii pregătiţi de Francisc Csiszar au reuşit să iasă învingători, scor 35-31. Astfel, echipa sătmăreană a devenit câştigătoarea Cupei României din acest an.
    Ieri, tot la Constanţa s-a desfăşurat Memorialul „Paul Călin“ la spadă. Aici au participat doar doi dintre sătmăreni, Adrian Szilagyi şi Bertalan Arkosi, care, însă, au pierdut pentru intrarea în primii opt. Peste o săptămână, la Bucureşti se vor desfăşura probele feminine din cadrul Cupei României. După care, Campionatele Naţionale de speranţe, ceea ce înseamnă că timp de şase zile spada sătmăreană se va afla în concurs.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE