26 April 2018

UDMR Satu Mare a strâns 10.000 de semnături pentru referendum

Filed under: Locale |

udmr

Organizaţia Judeţeană Satu Mare a UDMR a anunţat ieri că se află în grafic după prima rundă de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de hotărâre la nivelul Consiliului Judeţean în vederea declanşării unui referendum local privind crearea unei regiuni formată din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj. Conform deputatului UDMR Kereskenyi Gabor, până în prezent au fost strânse nu mai puţin de 10.000 de semnături. Pentru a putea iniţia referendumul, UDMR are nevoie de 5% din totalul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale permanente, ceea ce înseamnă 17.600 de semnături.

Totuşi, UDMR îşi propune ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să înregistreze 20.000 de semnături. “Conform legislaţiei în vigoare, trebuie să avem 5% din numărul populaţiei cu drept de vot. Asta ar însemna la nivelul judeţului Satu Mare peste 17.000 de semnături. Undeva în jur de 17.600, mai exact, conform listelor electorale permanente care nu sunt actualizate şi conform acestei liste sunt mai mulţi alegători decât populaţia reală care trăieşte în judeţul Satu Mare. Noi am avut acest target în ţintă şi sperăm ca la finalul campaniei să avem cel puţin 20.000 de semnături pentru a nu avea probleme. Acesta este obiectivul nostru. Săptămâna viitoare va sfârşitul acestei proceduri şi la finalul campaniei vom iniţia proiectul de hotărâre de Consiliu Judeţean”, a declarat deputatul Kereskenyi Gabor.
Conform aceleeaşi surse, campania UDMR ar fi dat rezultate peste aşteptări în mediul rural. “În momentul de faţă suntem la sfârşitul primei reprize şi avem în jur de 10.000 de semnături la nivel de judeţ. Vreau să vă spun cu mare bucurie că în mediul rural oamenii au înţeles esenţa acestei problematici şi din mediul rural au venit chiar mai multe semnături decât ne-am aşteptat noi”, a concluzionat deputatul Kereskenyi Gabor.

Ciprian Bâtea

4 Responses to UDMR Satu Mare a strâns 10.000 de semnături pentru referendum

 1. vor avea preotii sarcina de partid si sa vezi cum se aduna 20000 de semnaturi!!!!!!!!!!!!!!!

  cici
  17 octombrie 2013 at 21:41
  Răspunde

 2. BINE CA TOATE CELELALTE PROBLEME ALE JUDETULUI AU FOST REZOLVATE DE DL DEPUTAT SI DL SENATOR .
  NU EXISTA SOMAJ IN JUDET INVESTITIILE SUNT LA COTE MAXIME DOAR ATAT A MAI RAMAS DE REZOLVAT SI VOR SA REZOLVE SI ACEASTA PROBLEMA.

  PIPER
  17 octombrie 2013 at 22:04
  Răspunde

 3. Hai sa strangem si noi semnaturi sa-i dam afara 🙂 .

  cosmaalexandru
  18 octombrie 2013 at 00:01
  Răspunde

 4. Strangem si noi 50000 ca nu suntem de acord cu iude-mereu…nesimtirea a intrecut orice prag la aceste vinituri

  ciprian
  18 octombrie 2013 at 11:15
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *