More

    UVVG a decernat titlul de Doctor Honoris Causa pentru dr. Rumelia Koren

    causa

    Filiala Satu Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” a fost ieri gazda festivităţii de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa sătmărencei prin adpoţie prof. univ. dr. Rumelia Koren. După ce o comisie de analiză şi evaluare, a cărei preşedinte a fost rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş, Coralia Adina Cotoraci, a analizat întreaga sa activitate academică, clinică şi ştiinţifică, Senatul Universităţii a decis acordarea înaltei distincţii Romeliei Koren. Personalitate marcantă a vieţii academice, medicale şi ştiinţifice din România şi Israel, Rumelia Koren a mulţumit pentru înalta distincţie afirmând că este o onoare pentru ea să o primească din partea UVVG.

    O onoare pentru Satu Mare
    Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului UVVG şi Gaudeamus Igitur, după care directorul Filialei Satu Mare a UVVG, prof. univ. dr. Gavrilă Ardelean a afirmat că este o onoare ca acest eveniment să fie organizat la Satu Mare şi nu la Arad, fapt ce dovedeşte apreciarea de care se bucură filiala sătmăreană din partea conducerii Universităţii. La rândul său, rectorul UVVG, Coralia Adina Cotoraci a apreciat la rândul său că această activitate are loc la Satu Mare şi a afirmat că Senatul Universităţii a hotărât să acorde dr. Romelia Koren această înaltă distincţie ca semn al recunoaşterii activităţii sale. “Sărbătorim azi o viaţă dedicată medicinei născută la Satu Mare”, a mai afirmat rectorul Cotoraci.
    Prorectorul Anca Hermenean a dat citire Laudatio, fiind trecută în revistă întreaga activitate a dr. Rumelia Koren, şi că festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa are loc odată cu lucrările celei de a X-a ediţie a Zilelor Medicale Sătmărene. După acest moment, rectorul Coralia Adina Cotoraci a înmânat înalta distincţie dr. Rumelia Koren, iar Gavrilă Ardelean i-a dăruit şi un frumos buchet de flori.

    Titlul are o semnificaţie deosebită
    În încheierea festivităţii, dr. Rumelia Koren a declarat că este o onoare pentru ea să accepte această înaltă distinţie de Doctor Honoris Causa oferită de UVVG, lucru care îi conferă posibilitatea de a deveni parte a unei comunităţi academice de excepţie din România. “Primit la Satu Mare, acest titlu are o semnificaţie deosebită pentru mine, fiind fiică adoptivă a Sătmarului. Aici la Satu Mare mi-am început practic munca şi tot aici foarte probabil că o să o şi sfârşesc. Faptul că UVVG mi-a conferit această distincţie este o dovadă clară a gândirii inovatoare a conducerii acestei instituţii de învăţământ”, a mai spus dr. Rumelia Koren, care a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături în prestigioasa sa activitate.
    Dr. Rumelia Koren s-a născut la Fălticeni în 1943, este căsătorită şi are doi copii. A absolvit Institutul de Medicină şi Farmacie Iaşi în anul 1967, iar în perioada 1975-1986 a lucrat la Spitalul Judeţean Satu Mare, la Departamentul Patalogie. Din 1986 trăieşte la Tel Aviv (Israel) unde lucrează la departamentul de Patologie a Centrului Medical Rabin şi este profesor universitar la Şcoala de Medicină a Universităţii din Tel Aviv. De-a lungul carierei sale a elaborat foarte multe lucrări ştiinţifice, este membră a mai multor societăţi profesionale internaţionale şi a supervizat aproape 20 de doctoranzi şi rezidenţi.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE