More

    VEZI care este TOPUL comunelor din judeţ cu cele mai mari DATORII

    florin

    Conform evidenţelor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, valoarea arieratelor este de 115 milioane lei, înregistrându-se o scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea acestora era la 155 milioane lei. Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice i-a atenţionat pe primarii unor comune să nu mai facă cheltuieli în afara bugetului aprobat.

     

    “Stăm la 9,3 milioane lei plăţi restante la unităţile administrativ teritoriale, din care 7,3 milioane lei sunt fără angajamente legale. Probleme mari sunt, de exemplu, la Certeze, Crucişor, Orşanu Nou şi Agriş. Nu mai angajaţi alte cheltuieli fără prevederi bugetare! Potrivit legii, ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate şi numai după stingerea plăţilor restante înregistrate de la finalul anului anterior (arieratele anului curent, n.red.)”, a spus directorul Mircea Ardelean.

    În top trei judeţean, cele mai mari arierate le are comuna Crucişor, cu o valoare de 1.015.000 lei din care 209.000 lei sunt fără angajamente legale, urmată de comuna Călineşti-Oaş cu 706.000 lei din care 550 fără angajamente legale şi comuna Oraşu Nou cu 519.000 lei din care 353 fără angajamente legale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE