21 April 2018

Victor Ponta: Băsescu nu a denunţat Pactul deoarece i-a murit curajul

Filed under: Politic |

ponta

Preşedintele Traian Băsescu nu a mai denunţat Pactul de colaborare instituţională deoarece nu mai este aşa curajos ca înainte, fiind doar ca un “cuc” care iese la ora 18.30 pentru a face scandal, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că şeful statului l-a girat doar “în sensul regnului animal”. “I-a murit curajul, a zis ceva dimineaţa şi până seara…nu mai e nici preşedintele curajos, cum era pe vremuri, acum zice ceva la televizor şi după aia gata, pleacă acasă”, a spus Ponta, solicitat de jurnalişti să comenteze faptul că preşedintele nu a mai denunţat Pactul, aşa cum a anunţat iniţial, deoarece prevederile documentului ar face parte din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).
Ponta a adăugat că nu i s-a părut să fi fost “girat” de către preşedinte anul trecut, înainte de alegeri. “Doar în sensul regnului animal mă gira. M-a girat pe mine vreodată Băsescu cu ceva ? Doamne fereşte, cred că ar fi un lucru foarte grav (…) Mi-aş dori ca român în primul rând, nu doar ca prim-ministru, să avem un preşedinte serios şi responsabil. Nu avem asa ceva, e – cum zicea un jurnalist ? – e ca şi cucul care iese la 18.30 şi zice ceva, face un scandal, de fiecare dată pe altă temă”, a adăugat Ponta.
Preşedintele Băsescu a declarat, joi, că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, “s-a prăbuşit ieri” şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact. Tot atunci, preşedintele a declarat că nu îl mai “girează” pe premierul Victor Ponta, pentru că “a încălcat grav” pactul de coabitare şi “s-a băgat cu bocancii în justiţie”.
Luni, preşedintele a declarat că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

2 Responses to Victor Ponta: Băsescu nu a denunţat Pactul deoarece i-a murit curajul

 1. Pisicule, ciocul mic ca sperii pestii!

  contabilul
  8 octombrie 2013 at 19:52
  Răspunde

 2. Ciprian Stan scrie obiectiv despre un subiect care, in opinia mea, nu exista. In opinia publica, cred ca este un nonsubiect.
  Imi tot revine in minte faptul ca exista chiar un articol care suna asa – "Totodată, primul ministru a susţinut că acordul pe care l-a semnat cu preşedintele Traian Băsescu conţine o frază în care se arată că cei doi vor folosi persoana a doua plural şi nu vor utiliza epitete sau comparaţii din regnul animal.". Daca nici pe acesta nu l-au putut respecta, e destul de clar, nu?
  http://www.obiectiv.info/basescu-minim-75-de-inca

  Flav
  10 octombrie 2013 at 16:05
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *