More

    Ziua Armatei Române marcată și în Sălaj

    armata

    De Ziua Armatei Române, 25 octombrie, comandanții garnizoanelor din Șimleu Silvaniei și Zalău vor organiza o serie de manifestări comemorative și aniversare.

    La Monumentul Eroilor din Cimitirul municipiului Zalau a fost oficiată, ieri dimineață, o slujbă religioasă, iar autoritățile locale au susținut scurte alocuțiuni. Au fost depuse coroane și jerbe de flori, iar la final a avut loc o defilare a Gărzii de Onoare.

    În Șimleu Silvaniei, astfel de manifestări au avut loc de la orele 12.00, la Cimitirul Eroilor din Simleu Silvaniei si în satul natal al lui Iuliu Maniu, la Monumentul Eroilor din Bădăcin. Programul a cuprins un Te Deum și un parastas, fiind urmat de depuneri de coroane și jerbe de flori, discursuri, cântece și poezii patriotice susținute de elevii școlii din Bădăcin.

    Trebuie menționat faptul că manifestările de Ziua Armatei Române au început, la Zalău, încă de marți, când Garnizoana Zalău a organizat, la sediul Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” – ”Ziua Armatei Române în școli”.

    Participanții au fost elevi, profesori, cadre militare, dar și un student al facultății militare și un elev al liceului militar. Cu această ocazie a fost amenajat un stand cu oferta educațională a Armatei Române, pentru cei care vor să urmeze o carieră militară, elevilor fiindu-le prezentată și o parte din armamentul aflat în dotarea Centrului Militar. Miercuri a fost organizat un concurs de trageri în poligonul de la Aghireș, iar joi, la Casa Armatei din Zalău, a avut loc un spectacol dedicat Zilei Armatei.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE