21 June 2018

Angajaţii Primăriei Satu Mare urmează cursuri anticorupţie

Filed under: Locale |

Dr.-Dorel-Coica

Începând de ieri, angajaţii Primăriei Satu Mare şi ai instituţiilor subordonate urmează cursuri anticorupţie susţinute de către reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Satu Mare. Şedinţele au loc la iniţiativa primarului Dorel Coica, care doreşte să-şi protejeze subordonaţii de tentaţiile unor câştiguri necuvenite din şpagă. Anunţul a fost făcut de edilul şef al Sătmarului în cadrul unei conferinţe de presă.

Conducerea Primăriei, prioritate la cursuri
Primarul Dorel Coica a prezentat graficul cursurilor anticorupţie. “De astăzi, colegii din Primărie şi tot ce înseamnă instituţiile Primăriei fac lecţii de prevenire a corupţiei cu ofiţeri de la DGA. Am zis să începem cu conducerea Primăriei, să vină oameni specialişti să-i înveţe pe funcţionarii publici cum să se ferească de corupţie. Se va face practic o instruire, durata înseamnă între o oră şi trei ore în funcţie de specificul atribuţiilor, pe grupuri. O să ne înveţe ce înseamnă corupţia şi incompatibilitatea pentru că foarte mulţi din funcţionari nu ştiu ce e incompatibilitatea şi poţi să cazi în greşeală făcând o faptă care te poate scoate de la locul de muncă”, a spus primarul.
Primarul Dorel Coica a arătat că, prin aceste cursuri, se doreşte protejarea angajaţilor împotriva tentaţiilor, respectiv a cetăţenilor cu privire la “tentative”. “Am zis să nu ne trezim, să nu zică unii dintre noi că n-am ştiut ce înseamnă incompatibilitate, n-am ştiut că dacă mă duc şi iau o masă cu ăla, îmi dă o sticlă de pălincă şi asta nu înseamnă nimic. Trebuie să ştim. Nu e nicio ruşine, nu înseamnă că avem corupţi, nu înseamnă că avem ţinte. Dorim să protejăm toţi angajaţii primăriei de posibilitatea de a fi depăşiţi în anumite probleme, de a cădea pradă unor tentative ale altora de a-i compromite, de a deveni incompatibili”, a adăugat Coica.

Spectacole de Ziua Naţională şi de Revelion
Tot în cadrul conferinţei de presă, Dorel Coica a anunţat că Primăria Satu Mare şi Consiliul Judeţean organizează de Ziua Naţională a României un spectacol folcloric şi de cântece patriotice în Piaţa 25 Octombrie. În această locaţie vor fi amenajate câteva tarabe cu produse tradiţionale, iar Ziua Naţională se va încheia cu un foc de artificii. Programul cultural-artistic va dura în jur de 3-4 ore, bugetul alocat evenimentului fiind de 120.000 de lei. Şi cu ocazia Revelionului va fi spectacol în centrul municipiului, urmat de tradiţionalul foc de artificii. Primarul Dorel Coica a anunţat că şi acest revelion îl va petrece în mijlocul sătmărenilor.
De asemenea, primarul Coica a anunţat că a convenit cu directorul ANL, Dumitru Nancu, turnarea planşeului de la primul etaj al blocurilor ANL de pe str. Poligonului şi continuarea lucrărilor în primăvara anului viitor, urmând să fie finalizate 74 de apartamente.

Silvia Cseh

4 Responses to Angajaţii Primăriei Satu Mare urmează cursuri anticorupţie

 1. cevq s-a schimbat la primarie sub conducerea d-lui primar dr. dorel coica,cum am constatat:eu pensionar de 78 ani am depus o plangere la primarie,in care am relatat ca: apaserv m-a furat de suma de 119,99 lei la plangerea facuta inpotriva furtului n-am primit raspuns de la conducerea apaserv in terman lega maxim 30,primaria satu mare a doua zi a inceput rezolvarea plangeri,va multum

  satmareanul
  19 November 2013 at 10:58
  Reply

 2. Ati vrut s-a scrieti,cursuri cum sa nu fie prinsi de …anticoruptie.Verificati-le averile si apoi vedeti daca mai aveti pe cine sa trimiteti la cursuri !

  Dan.C
  20 November 2013 at 08:44
  Reply

 3. Anderco va participa ?

  Maria Barracu
  20 November 2013 at 21:17
  Reply

 4. Nu, Anderco nu participa la curs el este lector….

  noni
  21 November 2013 at 09:59
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *