25 April 2018

Angajator sătmărean reclamat pentru discriminare de UDMR

Filed under: Locale |

Pataki-Csb

În urma unei petiţii cetăţeneşti privind un anunţ apărut într-un ziar din judeţul Satu Mare, Serviciul pentru apărarea drepturilor minoritare “Mikó Imre” din cadrul UDMR – organizaţia judeţeană Satu Mare a formulat o plângere în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Textul anunţului este clar discriminatoriu şi ofensiv faţă de comunitatea maghiară locală, motiv pentru care Uniunea solicită o soluţie justă din partea autorităţii competente, se arată într-un comunicat de presă al UDMR Satu Mare.

Anunţul din speţă se referă la un loc de muncă vacant, condiţionat de apartenenţa naţională a candidaţilor în sensul că angajatorul nu primeşte persoane de “naţionalitate maghiară”. Această condiţie este cu atât mai supărătoare cu cât o comunitate precum cea din judeţul Satu Mare nu este deloc omogenă, o treime din populaţie fiind maghiară. “În cursul zilei de astăzi (ieri- n.r.) am atras atenţia ziarului care a publicat anunţul în legătură cu aspectul problematic al textului şi am solicitat datele angajatorului în vederea depunerii unei plângeri împotriva lui” – a declarat Szabolcs Nagy, preşedintele executiv al UDMR – organizaţia judeţeană Satu Mare.
“Cazurile de acest gen trebuie soluţionate din timp şi tocmai aceasta este misiunea Serviciului pentru apărarea drepturilor minoritare Mikó Imre din cadrul UDMR. Am înaintat petiţia către autoritatea de specialitate pentru că este important ca nimeni să nu fie marginalizat în patria sa, din cauza apartenenţei naţionale. Dorim să atragem atenţia tuturor asupra faptului că vom proceda la fel în orice alt caz similar, cu sprijinul sătmărenilor” – a afirmat Csaba Pataki, preşedintele UDMR – organizaţia judeţeană Satu Mare, cosemnatarul plângerii privind anunţul din speţă.

Szasz Lorand

6 Responses to Angajator sătmărean reclamat pentru discriminare de UDMR

 1. ia verificati si la cum sunt firme care angajeaza doar unguri…
  de exemplu as vrea sa stiu cati is romani la Autonet.

  cosmaalexandru
  8 noiembrie 2013 at 01:13
  Răspunde

 2. Sau la ABOMIX, sau la altele şi altele… Ei văd băţul din ochiul altora, nu şi bârna din ochii lor încărcaţi de ură antiromânească!

  sportivul
  8 noiembrie 2013 at 09:07
  Răspunde

 3. Sau cati romani sunt la Tiacom…sau catye zeci de firme sunt care te angajeaza doar daca sti limba maghiara…aici nu este vorba de discriminare

  ciprian
  8 noiembrie 2013 at 09:37
  Răspunde

 4. Dragam lorand tu nu vrei pune la mine comentariul ca vodiok romanul?

  ciprian
  8 noiembrie 2013 at 09:45
  Răspunde

 5. Tara arde si baba se piaptana" ca sa vezi cu ce se ocupa ASTIA'….se vede nu fac altceva …citesc mica publicitate….si ar fi chiar treaba lor!!!! daca nu ar sta degeaba si culmea platiri din bani contribuabililor….VAI CE AI AJUNS RO….

  MARTINA
  8 noiembrie 2013 at 10:28
  Răspunde

 6. Aproape nicaieri nu te angajeaza daca nu sti maghiara!!! in invatamant sunt posturi unde trebuie sa faci dovada ca vorbesti ungureste, nu conteaza ca elevii nu stiu romaneste, desi traiesc in Romania.Se pare ca pentru ei e ceva normal.E trist si ar putea sa le fie putin rusine! In tara mea trebuie ca eu sa invat limba lor.

  Wow
  8 noiembrie 2013 at 10:47
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *