More

    Barieră în faţa evazioniştilor şi contrabandiştilor la Tăşnad

    Poliţiştii de investigare a fraudelor, de proximitate şi rutieri au fost implicaţi şi în controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei la Tăşnad, fiind verificaţi atât producătorii, cât şi cei care vând produsul finit către populaţie. Poliţiştii au confiscat 1.500 kg şrot de floarea soarelui, 500 kg tărâţe de grâu şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei, în urma neregulilor constatate. Totodată, a fost indisponibilizată o autoutilitară folosită la transportul ilegal al cerealelor. În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii tăşnădeni l-au identificat în trafic pe Gheorghe L., care transporta cantitatea de 1.500 kg şrot de floarea soarelui şi 500 kg tărâţe de grâu, fără a deţine documente care să ateste provenienţa licită a acestora. Bărbatul a fost sancţionat de poliţişti cu o amendă de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 12/1996, iar cerealele şi autoturismul folosit la transportul ilegal au fost ridicate în vederea confiscării.
    De asemenea, miercuri, 13 noiembrie a.c., poliţiştii din Tăşnad au acţionat pentru combaterea contrabandei cu ţigări, întocmind pe numele a doi suspecţi dosare penale pentru comiterea infracţiunilor asimilate contrabandei. Astfel, poliţiştii Formaţiunii de Investigare a Fraudelor Tăşnad l-au depistat în trafic pe Gheorghe L., de 47 de ani, din Cig, care transporta cu o autoutilitară 10 cartuşe de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 650 lei. Cele 100 de pachete de ţigări au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, iar bărbatul de 47 de ani este anchetat pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.
    Au fost angrenaţi în aceste acţiuni şi poliţiştii Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad, care l-au surprins pe Robert V., din localitate, în timp ce transporta în bagaje 120 de pachete de ţigări de provenienţă duty-free. Cantitatea de ţigări, ce urma să fie comercializată de bărbat, a fost însă ridicată de poliţişti în vederea confiscării. Şi în acest caz s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii asimilate contrabandei.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE