Cămătarul Nicolae Bogdan şi-a omorât soţia în bătaie

Filed under: Anchete&Reportaje,Locale,Top News |

mascati2

Clanul ţigănesc Bogdan domină de câţiva ani buni activităţile de cămătărie şi de contrabandă cu ţigări din municipiul Satu Mare. Unul dintre membrii clanului, Nicolae Bogdan, arestat luna trecută pentru cămătărie şi şantaj, şi-a omorât în bătaie soţia. Poate că femeia ar mai fi trăit şi acum, dacă Tribunalul Satu Mare nu ar fi înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a nu părăsi localitatea. O altă ramură a clanului, condusă de Petru Bogdan, care este văr cu Nicolae Bogdan, controlează comerţul cu ţigări de contrabandă în zona Pieţei Someş. Şi această ramură a familiei Bogdan a avut, de-a lungul timpului, numeroase probleme cu legea.

Dacă rămânea în arest, soţia n-ar fi murit
O femeie de 45 de ani, din Satu Mare, agresată de soţul său, a ajuns la spital cu grave leziuni la cap. A fost transportată ulterior la Spitalul Judeţean Baia Mare, însă femeia a decedat. În urma verificărilor efectuate, a reieşit că femeia este soţia interlopului Nicolae Bogdan, unul dintre liderii clanului Bogdan, o grupare infracţională implicată în cămătărie, contrabandă cu ţigări şi alte activităţi ilegale. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au preluat ancheta în acest caz şi l-au reţinut pe Nicolae Bogdan, în vârstă de 48 de ani, suspectat de comiterea infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, la începutul acestei săptămâni, în cursul nopţii de luni spre marţi, între cei doi soţi a intervenit un conflict, suspectul, pe fondul consumului de alcool, lovindu-şi cu pumnii soţia. În urma agresiunii, femeia a căzut în faţa scărilor din locuinţă şi s-a lovit la cap, ajungând la spital în comă. “Femeia a ajuns la noi, la Unitatea de Primiri Urgenţe, la puţin timp după miezul nopţii, în stare comatoasă. După investigaţiile efectuate, radiografie şi tomografie computerizată, s-a constatat că are un hematom fronto-parietal şi o hemoragie internă. Dat fiind starea ei gravă, s-a luat legătura cu Spitalul din Baia Mare şi în decurs de două-trei ore a fost transportată de la noi în judeţul vecin”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian. Soţia lui Nicolae Bogdan a fost transportată la Spitalul Judeţean Baia Mare, însă leziunile suferite au fost de o asemenea gravitate încât după numai două zile femeia a decedat, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.
Iniţial, suspectul s-a sustras urmăririi penale, însă acesta a fost depistat şi reţinut joi dimineaţa de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, fiind încarcerat în Arestul Inspectoratului. În cursul zilei de ieri, Nicolae Bogdan a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Satu Mare. Magistraţii Tribunalului Satu Mare au emis ieri un mandat de arestare pe 29 de zile pe numele cămătarului Bogdan.

Arestat pentru şantaj de Judecătorie, eliberat de Tribunal
Interlopul Nicolae Bogdan a fost arestat în octombrie pentru cămătărie şi şantaj. Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, în colaborare cu luptătorii din cadrul SAS şi cu aportul de specialitate şi informativ al Compartimentului de Operaţiuni Speciale Satu Mare şi al DIPI au destructurat la începutul lunii octombrie o grupare infracţională specializată în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie, compusă din patru membri. Este vorba de Nicolae Bogdan, recidivist, Istvan Artur Vadasz, recidivist, Iuliana Vadasz şi Ilona M., toţi din Satu Mare.
La domiciliile celor patru inculpaţi au fost efectuate percheziţii domiciliare fiind găsite înscrisuri, sume de bani, arme albe şi un pistol cu aer comprimat care erau folosite la intimidarea victimelor. Cei patru inculpaţi au fost cercetaţi în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie, iar ulterior trei dintre aceştia au fost arestaţi preventiv. Inculpaţii acordau împrumuturi cu dobânda între 10% şi 100% pe lună, iar ulterior procedau la ameninţarea şi şantajarea persoanelor împrumutate pentru recuperarea banilor împrumutaţi şi a dobânzilor aferente.
Dacă autorităţile statului ar fi fost mai ferme cu interlopul Nicolae Bogdan, cercetându-l în stare de arest, tragedia ar fi putut fi evitată, iar soţia acestuia ar trăi în continuare. Magistraţii Judecătoriei Satu Mare au emis mandat de arestare pe numele lui, însă Tribunalul Satu Mare a respins propunerea de arestare preventivă, aplicându-i lui Nicolae Bogdan şi complicilor săi Istvan Artur Vadasz şi Iuliana Vadasz doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Ramură a clanului axată pe contrabandă
Un alt membru al clanului este Petru Bogdan, verişor cu interlopul care şi-a omorât soţia în bătaie. Potrivit poliţiştilor sătmăreni, Petru Bogdan conduce gruparea care se ocupă cu comercializarea ţigărilor ucrainene de contrabandă în zona Pieţei Someş. În martie 2010, Petru Bogdan a înjurat un poliţist chemat să aplaneze un scandal provocat de acesta, iar fiul său, care se numeşte tot Petru Bogdan, a încercat să-l calce cu maşina pe poliţistul care îi încătuşase tatăl. Agentul de poliţie a fost obligat să tragă un foc de armă în plan vertical şi să îndrepte arma spre şofer pentru a-l determina să oprească maşina. Interesant este faptul că liderul grupării, Petru Bogdan, s-a lăudat atunci cu numeroasele sale pile din poliţie şi justiţie. Deşi tatăl a fost acuzat de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, iar fiul de ultraj, după câteva zile de arest, magistraţii au dispus ca cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate. Cu un tupeu ieşit din comun, cei doi şi-au permis inclusiv să-i ameninţe cu plângeri penale pe poliţiştii şi procurorii care i-au anchetat.
Rafael Bogdan, şi acesta fiu al lui Petru Bogdan, este un alt membru al clanului faţă de care justiţia sătmăreană s-a comportat cu mănuşi. O minoră în vârstă de 16 ani a fost bătută şi violată în 2011 de Rafael Bogdan şi alţi trei complici ai săi, Ionuţ Popa, Andreas Horvath şi George Zabişan. Deşi cei patru tineri şi-au recunoscut faptele, magistraţii Judecătoriei Satu Mare au refuzat să elibereze mandate de arestare preventivă pe numele lor. Considerând că violatorii nu constituie pericol social, le-au aplicat doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei sătmărene, Rafael Bogdan a ieşit de curând de după gratii, după ce a executat o pedeapsă de un an şi jumătate în închisoare.

Szasz Lorand

12 Responses to Cămătarul Nicolae Bogdan şi-a omorât soţia în bătaie

 1. tigani borati….scapati dracu de ei …

  ardel
  22/11/2013 at 21:35
  Reply

 2. DACA DA SPAGA LA JUDECATORI / PROCURORI,CE MAI VRETI?
  CINE II LASA LIBERI ?

  TARA DE RAHAT
  23/11/2013 at 00:52
  Reply

 3. Doamne, oare cine o sa-i închidă pe unii ca Tukacs si Nicolae Bogdan? Oare cum pot să nu-i închidă când au ajuns la sapă de lemn? Plătesc toţ. Judecătorii, de aia au ajuns fără bani! Până când îi mai ţin afară?

  cineva
  23/11/2013 at 08:57
  Reply

 4. Cel care i-a dat drumul ar trebui sa raspunda in fata legii

  ciprian
  23/11/2013 at 10:53
  Reply

 5. singurul care le-a dat ceaiul la cea cei din familia Bogdan este Predoi.Singur a facut ce trebuia sa faca un sistem de mult a ingenunchiat un clan mafiot pentru citeva zile si a aratat ca se poate.

  nicu
  23/11/2013 at 16:30
  Reply

 6. 07.10.2013
  Ora estimata: 9:00
  Complet: Complet penal recurs – masuri preventive
  Tip solutie: Soluţionare
  Solutia pe scurt: Respinge recursul parchetului; Admite recursurile inculpaţilor V.I., B.N. şi V.I.A., casează în întregime încheirea atacată; Respinge propunerea de arestare preventivă a celor trei inculpaţi, în cursul urmăririi penle; Instituie măsura obligării de a nu părăsi localitatea faţă de cei trei inculpaţi, respectiv V.I., V.I.A. şi B.N.
  Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 46/2013 07.10.2013

  Afara din magistratura cu penalii astia spagari care ne distrug bunastarea societatii.

  Creep
  23/11/2013 at 16:47
  Reply

 7. traiesc cele mai de groaza zile din viata mea in satu mare,am 78 de ani,din anul 2006 m-am mutat pe strada amatului in casa de typ dublex,vecinii mei doi gardieni de la penitenciarul satu mare sot sotie,niciodata nu credeam ca acesti funtionari publici cu statut special,pe nume gardieni de penitenciar,cu retributii de zeci de ori mai mare ca un muncito,s-unt in stare sa recurga la excrocherii,santaj sa umileasca pe semeni cu un tupeu greu de imagint,refuza timp de sase ani contorizarea individuala si plata apei,detine arma de vanaatoare,vez doamne se situeaza pe cea mai inalta scara de valori a societati,cu comportament huliganic inuman,m-a acuza pe nedrep ca eu iam reclamat,au fost prinsi furand curent electri,nu iam reclamat nici cand au invesat contorul de gaz,eu si sotia am fost activi cand n-eam mutat,eu patron la sc…srl.sotia cadru didactic la un liceu de elita din satu mare,prin terore zi de zi au resit sane faca handicapati,nu mai suportam acest tratament,cerem ajutorul organelor competente,vrem ca opinia publica sa cunosca la ce sunt in stare acestii gardien din penitenciarul satu mare.multumesc.

  satmareanul
  24/11/2013 at 19:33
  Reply

 8. Jalnic!!! judecatori fara scrupule, copiii vostri vor plati pentru (in)justitia si (i)moralitatea de care dati dovada.

  ion
  24/11/2013 at 23:01
  Reply

 9. solutia e simpla luati exemplu corsica ,acolo exista o grupare FLNC care se ocupa cu asasinate,adica ucid pe toti cei care fac trafic cu droguri,proxenetism,tigari etc recent a fost asasinat secretarul general de la ajaccio pt simplul motiv ca a intermediat niste pamanturi,le-a pus la suprapret si l-au asasinat,ar trebui o grupare si in romania care sa-i termine pe politisti,judecatori,traficanti,speculanti.Daca mai traia hitler inca 3 ani i vedeam pe tigani doar la zoo,specie pe cale de disparitie.ms

  gestapo
  26/11/2013 at 19:50
  Reply

 10. "…e-au aplicat doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu."

  Asta e copy paste din comunicatul de presa? Adica, ii obliga sa se mute din localitatea de domiciliu? La asa procurori, nu ma mir ca scapa basma curata toti,,,,

  marcel
  26/11/2013 at 20:40
  Reply

 11. vai de capu ei de justitie ! judecatorii sunt din alt film , ei nu sunt conectati la filmu asta in care jucam noi !

  sorin
  27/11/2013 at 08:59
  Reply

 12. " Niciodata nu zambi, doar daca cel din fata ta sufera" Martin Kihn.
  De cateva zile, zambesc cu o pofta nespus de mare.

  Felicitari pentru arestare Poliţiştilor de la Serviciului de Investigaţii Criminale , SAS , Compartimentului de Operaţiuni Speciale Satu Mare şi al DIPI . Din pacate e strigator la cer cum un procuror platit isi baga organu genital in munca voastra si in eforturile facute de voi dar sa vedem partea buna. Daca ramanea in arest, mai traia si azi o proxeneta, o escroca, "mama" de violator etc. care ducea mai departe "afacerile" sotului cat ar fi fost el in arest. Asa ati omorat 2 musti cu o singura lovitura.

  Atat timp cat tiganii astia se omoara intre ei, pot doar sa ma bucur si sa le doresc succes maxim in continuare.

  Willson
  27/11/2013 at 13:48
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *