More

    Concert inedit de pian şi vioară la castelul din Carei

    vedere

    Direcţia pentru Cultură şi Sport Carei prezintă marţi, 26 noiembrie, un eveniment inedit la Castelul Károlyi. Violonistul Alex Grigoraş şi pianista Simina Flavia Iepure vor fi amfitrionii iubitorilor de muzică într-un concert mai puţin obişnuit, în care muzica va fi însoţită de prezentări ale compozitorilor şi pieselor programate, într-un stil deschis, relaxat şi adesea plin de umor. Seara de muzică de la Castel se intitulează “O istorie sinceră a viorii” şi va purta auditorii prin muzica de mare virtuozitate dedicată instrumentului, de la era preclasică la cea modernă. Veţi putea asculta lucrări de Bach, Mozart, Paganini, Brahms, Monti, Porumbescu, Ysaye, Kreisler, Massenet şi Bartok.
    Alex Grigoraş s-a născut în 1977 la Botoşani. În 1986 a fost printre premiaţii concursului naţional “Lira de Aur”. A absolvit Liceul de Artă “Ştefan Luchian” din oraşul natal şi Conservatorul “George Enescu” din Iaşi (licenţa în 1998), studii postuniversitare. Timp de doi ani a beneficiat de o bursă a Academiei Internaţionale Bach din Stuttgart, studiind la Heidelberg şi Mannheim, fiind membru al orchestrei conduse de Dr. Halmuth Rilling. A făcut parte din orchestra mondială Jeunesses Musicales în 1998 şi 2000, concertând cu aceasta în Taiwan, Filipine, Coreea de Sud, Japonia, Luxemburg şi Germania, inclusiv în Sala Filarmonicii din Berlin. A participat la cursuri de măiestrie cu profesori ca Dimitri Sitkoveţki şi Wolfgang Marschner. În 2003 a devenit fondatorul şi concertmaestrul Cameratei “Virtuosi”, cu care în 2005 a obţinut Premiul I şi Medalia de Aur a Clubului UNESCO Pireu la un important concurs internaţional desfăşurat la Atena. De curând s-a stabilit în Satu Mare şi concertul de la Carei marchează un nou început în cariera sa artistică.
    Simina Flavia Iepure are 24 de ani şi a absolvit Liceul “Sigismund Toduţă” şi Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, aceasta din urmă în 2012. S-a născut la Satu Mare. S-a făcut remarcată în special în muzica de cameră, dar şi cafe-concert, având deja o experienţă respectabilă în calitate de parteneră în formule de duo sau trio.
    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE