More

    Condiţii civilizate de comercializare a lactatelor în Piaţa Mare

    hala

    Piaţa Mare a municipiului Satu Mare are, începând de ieri, o hală de lactate renovată în care producătorii de lapte şi produse lactate din judeţ îşi vor putea vinde produsele în condiţii civilizate. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de viceprimarul Radu Roca, au vizitat ieri această hală şi s-au declarat mulţumiţi de felul în care aceasta a fost renovată şi dotată.

    La standarde europene
    La hala de lactate din Piaţa Mare, cea mai mare de acest fel din judeţ, a fost construit un grup sanitar, pereţii interiori au fost placaţi cu rigips, au fost montate ferestre şi uşi termopan, o instalaţie de aer condiţionat, au fost refăcute instalaţiile electrice, de apă şi canalizare, au fost modernizate toaletele şi a fost turnată o pardoseală epoxidică. De asemenea, au fost montate 20 de vitrine frigorifice din care, potrivit directorului Administraţiei Domeniului Public Satu Mare, Cristian Bozai-Vodă, jumătate au fost deja contractate de producători. Valoarea totală a investiţiei a fost de 39.500 de lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din încasările instituţiei.
    Primarul Dorel Coica s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor executate aici, adăugând că în scurt timp vor fi demarate şi lucrările de reabilitare a întregii pieţe din cartierul Micro 17, unde, de asemenea, va fi amenajată şi o astfel de hală. De asemenea, viceprimarul Radu Roca a arătat că hala de lactate din Piaţa Mare oferă condiţii europene de comercializare a laptelui şi produselor lactate, iar directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a precizat că aici vor putea fi comercializate lapte şi produse lactate în condiţii de maximă siguranţă pentru cumpărători.

    Mesaj pentru pesimişti
    De asemenea, primarul Dorel Coica a dorit să le transmită un mesaj pesimiştilor şi cârcotaşilor din municipiul Satu Mare. “Doresc să le transmit pesimiştilor că în ciuda celor afirmate de ei, lucrurile în municipiul Satu Mare încep să se îndrepte. Dovadă stă şi autorizaţia de funcţionare a acestei hale eliberată în condiţii legale de către cei de la DSVSA. Oraşul Satu Mare va deveni din ce în ce mai curat şi mai frumos, aşa cum am promis de altfel tuturor sătmărenilor. În ceea ce priveşte pieţele din municipiu, rând pe rând toate vor fi reabilitate şi modernizate”, a mai precizat edilul şef.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE