More

    Cupa Unio a ajuns la vârsta majoratului

    JUDO

    Chiar dacă nu trece prin momente prea bune, din punct de vedere financiar, conducerea CS Unio a ţinut morţiş să organizeze şi în acest an tradiţionalul turneu internaţional de judo, Cupa Unio. Preşedintele Gheorghe Istrăuan, împreună cu inimosul antrenor Mihaly Terely au vorbit ieri într-o conferinţă de presă despre istoria acestei competiţii, precum şi despre programul de sâmbătă de la sala LPS.

    Ajunsă la a 18-a ediţie, Cupa Unio e recunoscută pe plan intern şi internaţional, asta deoarece participă peste 400 de sportivi din Ungaria, Polonia şi România. “Putem spune că e un mini-campionat naţional pentru copii, dacă ţinem cont că deja toate cluburile importante din ţară ne solicită invitaţii la turneu cu două-trei luni înainte. Am vrut să renunţăm, dar ne-am dat seama că deja suntem recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional şi era păcat să întrerupem şirul ediţiilor. Mulţumim primarului Dorel Coica şi doamnei Natalia Covaci de la Primărie, preşedintelui Consiliului Judeţean Adrian Ştef, vicepreşedintelui Mircea Govor şi nu în ultimul rând părinţilor, sponsorilor, preşedintelui A.J. de Judo, Lucian Şereş, dar şi directorului LPS, Ionel Păcurariu”, a ţinut să amintească preşedintele Gheorge Istrăuan.
    Gazeta de Nord-Vest şi Nord Vest TV sunt sponsorii şi totodată partenerii media ai acestei competiţii.

    Antrenorul Mihaly Terely a amintit că de-a lungul anilor s-au afirmat la Cupa Unio toţi medaliaţii care concurează acum la seniori, iar la Satu Mare au participat de-a lungul vremii sportivi care au cucerit medalii la Europene, Mondiale sau chiar Jocuri Olimpice. “Mă uit la Cristian Şereş, Lorand Samel, Karola Pandi, Florin Faur şi alţii, şi ei au pornit de la aceste competiţii rezervate copiilor. Trebuie să le oferim turnee copiilor, altfel, doar cu antrenamente la sală, nu realizăm nimic. În plus, doar prin muncă apar rezultatele, nu poţi scoate campioni doar din vorbe, peste noapte”, a punctat Terely, care de-a lungul vremii a adus prin sportivii pe care îi pregăteşte peste 200 de medalii la competiţii oficiale.

    Turneul va avea loc sâmbătă la sala Gyurkan de pe strada Slavici, cu începere de la ora 10.00, pe patru suprafeţe de luptă. Vineri între orele 17 şi 20 va avea loc proba cântarului, la fel şi sâmbătă dimineaţă, între 7.30 şi 8.30. Participă copii la categoriile de vârstă Under 9, Under 11 şi Under 13 la diferite categorii de greutate. De la CS Unio, vor concura nu mai puţin de 30 de judoka, de la începători, până la cei consacraţi deja.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE