More

    Derby de clasă în seria B!

    camin

    Stadionul Someşul din Satu Mare a găzduit, sâmbătă, derby-ul etapei a 16-a din seria B a Ligii a IV-a, dintre Someşul Oar şi Schwaben Cămin.

    A fost practic o dispută între locul 1, Oarul, şi locul 2, Căminul. Am asistat la un meci frumos, cu cinci goluri şi cu tribunele aproape pline cu mulţi susţinători, un derby câştigat de şvabii din Cămin cu 3-2. Oarul înregistrează cea de-a doua înfrângere în acest campionat, ambele cu oaspeţii de sâmbătă. Astfel, Căminul egalează la puncte liderul şi se anunţă o luptă strânsă pentru câştigarea seriei.

    Căminul a început excelent jocul, a presat din primele minute, iar golul a venit în minutul 8, când Ţineghe a şutat de la 20 de metri, învingându-l pe Miclea. Până ca Oarul să se dezmeticească a venit şi golul doi, pe contraatac. După o greşeală a lui Alex Botoş, Czimerman scapă pe partea stângă de atac a oaspeţilor, trece de Dani Botoş şi îl învinge pe Miclea cu un şut la colţul lung.

    Gazdele încearcă să reducă din handicap, dar Toma îl ia la ţintă pe portarul Muller. La cabine Schwaben a intrat cu un avantaj de două goluri. După pauză, antrenorul-jucător Alexandru Botoş face trei schimbări. Îi introduce pe Dănilă, Pop şi Pintye. Fostul atacant al Olimpiei, Dănilă are şansa de a marca la trei minute după reluarea jocului, dar trimite peste poartă dintr-o poziţie excelentă. Someşul Oar presează şi reduce din diferenţă prin Tripon, care primeşte o pasă peste apărarea oaspete şi îl lobează pe Muller. Era minutul 58, iar gazdele reintră în joc. Peste alte zece minute, Oarul primeşte încă o lovitură. Puţi vede al doilea galben şi este eliminat. În zece oameni, gazdele egalează prin acelaşi Tripon, după o fază prelungită de atac. Însă dăruirea şi ambiţia şvabilor a fost mai mare, reuşind să marcheze golul victoriei în minutul 81, prin Ţineghe, care primeşte o pasă în careu de la altruistul Ciocotişan şi din câţiva metri şutează fără speranţe pentru Miclea. Un meci interesant, cu reuşite frumoase, ratări incredibile, cu ambiţie mai mare de partea oaspeţilor, aşa cum îi stă bine unui derby.

    Oar: Miclea – D. Botoş, Sălăgeanu, Silaghi, Glodean, Curtean, Puţi, A. Botoş, Tripon, Cădar, Toma. Au mai intrat Dănilă, Lihet şi Pop.
    Cămin: Muller – Sasu, Schlachter, Rotter, Schwartkopf, Obiş, Beleny, Czimerman, Kopos, Ţineghe, Ciocotişan. Au mai intrat Varga, Murvai şi Kovacs.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE