21 June 2018

Directorul APIA Satu Mare, reţinut pentru luare de mită

Filed under: Locale,Top News |

pintea

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul PINTEA VIOREL, director la AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată, se arată înmtr-n comunicat de presă postat pe site-ul DNA

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: În cursul lunilor martie şi mai 2012, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denunţător (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale în legătură cu activităţile agricole desfăşurate de acesta, respectiv la culturile de viţă de vie pe care fermierul le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale.

Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior menţionată, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunţător 2.500 euro şi 3.000 lei. Separat de sumele deja menţionate, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a pretins de la denunţător suma de 3.000 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă.

În după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunţător suma de 3.000 euro pe care o pretinsese, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Pintea Viorel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 24 noiembrie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Pintea Viorel pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 25 noiembrie 2013, la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

3 Responses to Directorul APIA Satu Mare, reţinut pentru luare de mită

 1. O avocata, un director APIA, ce o sa urmeze ? Stim, stim cine sade pe lista, coruptia e mare la sat.

  Jean
  25 November 2013 at 12:18
  Reply

 2. sant ALTI excroci mai marii in Satu Mare decat acest domn.

  eli
  25 November 2013 at 20:46
  Reply

 3. nimeni nu-i curios cum s-au vandut locurile de casa intre satu mare si paulesti,cine l-ea cumparat pe ce caii,despre ing.critea marta nu se stie nimic,despre primarul din paulesti,care si in prezent vinde locuri de casa,cand le vine randul,ca de 20 ani tot reclamam.

  satmareanul
  26 November 2013 at 20:47
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *