21 June 2018

Episcopul Sălajului a oficiat o slujbă tocmai în Australia

Filed under: Actualitatea Salajeana |

petroniu-in-australia

Preasfințitul Părinte Petroniu, episcopul Sălajului, alături de Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande, au săvârșit, duminică, Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Sydney, Australia, biserică păstorită de către Preacucernicul Părinte Vasile Prunduș.

Parohia ”Sfântul Ioan Botezătorul” a luat ființă în anul 2003, la inițiativa unui grup de români ortodocși stabiliți în Sydney, sub coordonarea părintelui Vasile Prunduș. Primul serviciu religios s-a săvârșit la sărbătoarea Învierii Domnului în aprilie 2003. La început, serviciile religioase s-au săvârșit în holul parohiei ortodoxe ucrainiene din Sydney. Datorită unor factori externi și datorită faptului că preotul paroh ucrainian s-a îmbolnăvit, cu ocazia sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh, credincioșii parohiei românești au fost nevoiți să caute altă locație pentru săvârșirea serviciilor religioase. Ulterior slujbele au fost săvârșite în alte două locații oferite de către Biserica Catolică.
În data de 23 iunie 2008, după 5 ani de la înființarea Parohiei Ortodoxe Române ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Sydney, s-a reușit cumpărarea unei proprietații pentru parohie. Cu contribuția credincioșilor din parohie s-a amenajat capela parohială în care se desfășoară slujbele bisericești. În anul 2010 a fost demarat proiectul de ridicare a bisericii și a unui centru cultural.
Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *