More

    Evazioniştii din panificaţie, TRAŞI pe dreapta. TONE de porumb CONFISCATE

    porumb

    Poliţiştii continuă acţiunile de combatere a evaziunii în domeniul panificaţiei, confiscând în ultimele zile nu mai puţin de trei tone de porumb. “Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, de la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, vizate fiind inclusiv zonele în care se exportă cereale”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.  

    Poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad au confiscat 3.500 de kg porumb şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei, în urma neregulilor constatate luni, 11 noiembrie a.c., în domeniul operaţiunilor cu produse cerealiere. Totodată, au fost luate măsuri de indisponibilizare a două autoutilitare folosite la transportul ilegal al acestor produse.

    “Poliţiştii rurali i-au identificat luni dimineaţa în trafic pe Albert F., din Zalău şi Gheorghe G. din Şimleul Silvaniei, care transportau cantitatea de 1.500 kg, respectiv 2.000 kg de porumb boabe, fără a deţine documente care să ateste provenienţa licită a cerealelor. Fiecare dintre conducătorii auto a fost sancţionat de poliţişti cu câte o amendă de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 12/1996, iar cerealele şi autoturismele folosite la transportul acestora au fost ridicate în vederea confiscării”, se arată într-un comunicat de presă remis de IJP Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE