More

    Fără nicio emoţie!

    baschet

    Avertizate de înfrîngerea suferită în pregătiri la Satu Mare în faţa elevelor lui Covaciu, baschetbalistele de la CSM au intrat extrem de motivate pe teren şi au reuşit să cîştige acum fără prea mari emoţii duelul cu U Cluj Napoca, scor 72-52.

    Diferenţa putea fi mult mai mare însă în ultimul sfert antrenorul Petru Eleş a introdus în teren o formulă de echipă în care şi-au făcut loc Bianca Voica, Anita Nagy şi chiar junioara Valentina Bolba, aceasta din urmă reuşind chiar să înscrie primul ei punct pe teren propriu în Liga Naţională. Meciul a fost echilibrat doar în primul sfert când oaspetele au condus cu 14-10 după o evoluţie solidă a pivotului Judith Kajdacsi. Doar că antrenorul Eleş reacţionează rapid, schimbă apărarea şi cu Kajdacsi scoasă din joc CSM-ul se desprinde rapid pe tabelă. 44-22 la pauză pentru ca în sfertul trei gazdele să aibă chiar 34 de puncte avans…
    CSM-ul a avut patru jucătoare cu peste 15 puncte marcate. Laza a reuşit cea mai consistentă evoluţie din acest sezon cu 17 puncte marcate, 5 recuperări şi 6 pase decisive. Kortni Jones a avut 16 puncte marcate şi 6 recuperări, Andreea Orosz 15 puncte şi 2 recuperări iar Wampler cu 15 puncte şi 10 recuperări.

    De la oaspete, Judith Kajdacsi a terminat meciul în double-double cu 25 de puncte marcate şi 16 recuperări, doar că pivotul studentelor şi-a dat punctele în sfertul patru când CSM-ul a jucat cu “junioarele”. Sătmărencele de la U Cluj, Flavia Ferenczi şi Renata Szmutku, n-au impresionat, prima a înscris 14 puncte, în vreme ce a doua n-a găsit defel drumul spre coş.
    Pentru CSM au mai evoluat Cutaş, excelentă în apărare, Ivan, Voica, Nagy şi Bolba, în vreme ce accidentată, Mihaela Adi a fost menajată.

    Etapa următoare, sâmbătă, CSM Satu Mare va juca în deplasare la Danzio Timişoara.

    Succes mare şi pentru LPS
    Sâmbătă la prânz junioarele de la LPS au obţinut o victorie importantă, scor 54-48, în faţa campioanei en titre la under 17, CN Mihai Eminescu Oradea. Cu Andra Neşte, Diana Moldoveanu, Vali Bolba şi Teodora Vasile de la CSM în lot, trupa de la LPS antrenată de Adriana Pricop se anunţă anul viitor una dintre candidate la medalii la Naţionalele under 17.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE