More

    Flota Florisal, pregătită pentru iarnă

    florisal

    Primarul Dorel Coica a inspectat ieri flota pregătită de Florisal pentru deszăpezire, alături de viceprimarul Radu Roca, de consilierul local UDMR, Csaba Maskulik, şi consilierul local PDL, Cosmin Raţiu. Delegaţia a fost primită de directorul SC Florisal SA, Vasile Puşcaş. Din cele constatate de primar şi din cele prezentate de directorul firmei, SC Florisal SA este pregătită să intervină în orice moment în cazul în care temperaturile scad sub zero grade sau cad precipitaţii sub formă de ninsori.

    Verificare de rutină
    Primarul Dorel Coica a afirmat că, alături de reprezentanţii partidelor din Consiliul Local Satu Mare care au votat prelungirea contractului cu firma de salubritate, şi anume PSD, UDMR şi PDL, a făcut o inspecţie flotei Florisal pentru a vedea dacă este pregătită să intervină în orice moment în cazul în care temperaturile vor scădea sub zero grade sau vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare. “Avem o responsabilitate faţă de cetăţenii municipiului Satu Mare şi vrem să ne convingem la faţa locului dacă totul este pus la punct. Din ceea ce putem constata, firma Florisal este pregătită pentru iarnă, însă rămâne de văzut cum va reacţiona flota acesteia şi după 15 noiembrie când sunt anunţate ninsori. De data aceasta a fost o vizită anunţată, dar vom face şi vizite inopinate”, a mai spus edilul şef.
    Totodată, consilierul Csaba Maskulik a precizat că este convins că Florisalul îşi va face treaba, aşa cum a făcut-o şi anii precedenţi, iar viceprimarul Radu Roca a afirmat că totul este pregătit şi că este sigur că în fiecare dimineaţă se va putea circula bine pe arterele municipiului Satu Mare, indiferent de cantitatea de zăpadă căzută. Consilierul Cosmin Raţiu a afirmat că a susţinut firma sătmăreană în Consiliul Local având ca amendament o uşoară reducere a tarifelor practicate de Florisal.

    Peste 30 de utilaje şi peste 130 de oameni
    În continuare, directorul SC Florisal SA a prezentat flota pregătită să intervină în orice moment. În total este vorba despre 33 de utilaje din care 15 pluguri, nouă sălăriţe, din care una nou-nouţă recent achiziţionată, patru tractoare cu remorcă pentru transportat zăpada, trei încărcătoare frontale pentru zăpadă şi sare precum şi o instalaţie de produs soluţia anti-îngheţ. De asemenea, mai sunt disponibili 134 de angajaţi din care 69 de muncitori necalificaţi, 58 de şoferi, tractorişti şi mecanici şi şapte şefi de echipă. În prezent, în depozitele Florisal sunt disponibile 350 de tone de sare şi 36 de tone de clorură de magneziu şi se află contractate 1.300 de tone de sare şi 300 de tone de clorură de magneziu.
    Directorul SC Florisal SA a mai precizat că firma este pregătită să intervină în orice moment. Prima intervenţie va avea loc imediat ce temperaturile vor scădea în jurul valorii de zero grade, când pe străzile Sătmarului va fi împrăştiată soluţia de clorură de magneziu pentru a umple porii şi crăpăturile din asfalt, iar dacă va ninge, se va interveni cu autospecialele din dotare. “Podurile şi pasajul peste calea ferată de pe strada Fabricii vor fi desăpezite de câte ori va fi necesar. Apoi se va interveni sistematic pe principalele artere după care vor urma străzile lăturalnice. Totul este pregătit, iar iarna nu ne poate lua prin surprindere”, a precizat Vasile Puşcaş. Bugetul estimat pentru dezăpezirea oraşului în acest an este cuprins între 2 şi 2,5 milioane de lei.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE