More

    Galaxy S5: data de lansare şi noutăţile pregătite

    9cl8wl62

    Galaxy S5 va intra în producţie de masă nu mai târziu de luna ianuarie, urmând ca lansarea oficială să aibă loc între lunile februarie-martie. Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate producătorului sud-coreean, vânzările sub aşteptări obţinute cu actualul model Galaxy S4 au determinat mutarea datei de lansare pentru succesorul Galaxy S5 cu 3 luni mai devreme decât era planificat iniţial, în speranţa de a recupera mai rapid avantajul pierdut în faţa competiţiei.

    Potrivit informaţiilor încă neoficiale, Samsung lansează modelul Galaxy S5 în două variante distincte: una high-end livrată cu ecran AMOLED flexibil instalat într-o carcasă metalică, respectiv varianta standard cu ecran AMOLED tradiţional şi carcasă din plastic. În afară de ecran şi carcasă, ambele variante Galaxy S5 vin cu dotări hardware similare şi aceeaşi versiune Android 4.4 KitKat, astfel că experienţa în utilizare nu ar trebui să difere prea mult.

    Lista preliminară a specificaţiilor menţionează un ecran de 5 inch cu rezoluţie 1080p sau mai mare, chipset Samsung Exynos cu CPU octa-core pe 64 biţi şi 3GB memorie RAM. Camera foto cu funcţie de filmare 4K este realizată în jurul uniu senzor de 16MP. Dacă zvonurile privind includerea unui acumulator de 4000mAh se confirmă, Galaxy S5 ar putea fi un adevărat performer şi la capitolul autonomie.

    Galaxy S5 cu ecran curbat şi carcasă metalică - design conceptGalaxy S5 cu ecran curbat şi carcasă metalică – design concept

    Produs în volum de până la 1 milion unităţii în luna ianuarie, respectiv 6 milioane unităţi în februarie şi 8-10 milioane în luna martie, Galaxy S5 ar trebui să fie disponibil în stocuri suficiente chiar din ziua lansării. Tot atunci ar urma să fie dezvăluită şi a doua versiune Galaxy Gear, împreună cu alte  accesorii pentru Galaxy S5. Potrivit dezvăluirilor făcute de surse anonime, noul smartwatch Galaxy Gear 2 este cu 15-20% mai subţire decât precedentul şi mai bine finisat.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE