More

    Gardoş se bate cu Matteo Bianchetti pentru un loc la Dortmund!

    1

    Steaua poate da o nouă lovitură pe piaţa transferurilor în această iarnă. Campioana l-a vândut în urmă cu trei luni pe Vlad Chiricheş la Tottenham pentru aproape 10 milioane de euro, iar acum se poate despărţi de înlocuitorul acestuia, Florin Gardoş, tot pentru o sumă considerabilă. Mutarea fotbalistului de 25 de ani poate fi însă mult mai spectaculoasă decât cea a fostului său coleg, având în vedere numele echipei care îl doreşte: Borussia Dortmund.

    Vicecampioana Europei şi a Germaniei îl urmăreşte deja de ceva vreme pe Gardoş, dar antrenorul Jurgen Klopp a ratat şansa de a-l urmări la lucru pe Naţional Arena, la returul pe care naţionala României l-a jucat contra Greciei, în barajul de calificare la Mondial. Stelistul a fost titular la Pireu, dar la Bucureşti a fost lăsat pe bancă, iar în locul său a intrat Chiricheş.

    Chiar şi aşa, Gardoş rămâne o ţintă pentru Dortmund, ai cărei scouteri au fost impresionaţi de siguranţa arătată de fundaş în meciurile jucate în Liga Campionilor în acest sezon. Românul este însă la mare bătaie cu noua senzaţie din Italia, Matteo Bianchetti, apărătorul de numai 20 de ani al revelaţiei Hellas Verona, după cum scrie cotidianul Bild.

    Fundaşul născut în Como a fost cumpărat de veronezi de la Inter Milano contra sumei de 500.000 de euro în vara acestui an şi a dovedit că merită fiecare bănuţ investit în el. Dortmund l-a ochit încă de pe vremea când acesta avea 18 ani şi cucerea trofeul NextGen Series în tricoul lui Inter Milano, în 2011. În nici jumătate de an, Bianchetti şi-a dublat valoarea, potrivit transfermarkt, fiind cotat în acest moment la 1.000.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de. Fotbalistul Veronei este de asemenea om de bază în naţionala U21 a Italiei, unde a adunat deja 11 selecţii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE