More

    Gaşca de trântori a senatorului Marian

    valer

    Senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer are şase angajaţi la cabinetul parlamentar, potrivit unui material intitulat “Parlamentarii au 2.265 de angajaţi pentru care decontează peste 3 milioane de lei lunar”, publicat vineri pe site-ul Mediafax. Deşi activitatea sa parlamentară se limitează la formularea de interpelări răuvoitoare prin care încearcă să asmută instituţiile statului asupra adversarilor săi, senatorul Marian întreţine o adevărată gaşcă de trântori în jurul său, pe care îi plăteşte din bani publici pentru a nu face nimic. Nu de alta, dar activitatea senatorului Marian în teritoriu este egală cu zero barat, în pofida numeroşilor săi angajaţi. Strigător la cer este faptul că premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea se descurcă cu câte trei angajaţi la cabinetul lor parlamentar. Ba chiar şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, reuşeşte să se descurce cu trei angajaţi. Ce să mai vorbim de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care are un singur angajat la cabinetul său parlamentar.

    Senatorul Marian, tare la angajări
    Potrivit datelor publicate de Mediafax, senatorul independent şi incompatibil Marian Valer a avut în luna august şase angajaţi pe bază de convenţii civile la cabinetul său parlamentar. Spre deosebire de senatorul independent Marian Valer, premierul Victor Ponta, ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 Gorj, are 3 angajaţi, dintre care 2 în baza unui contract individual de muncă şi un colaborator, angajat în baza unei convenţii civile. Ponta a decontat în august suma de 5.717 lei pentru plata celor 3 angajaţi. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ales în colegiul uninominal nr. 9 Dolj, are 3 angajaţi, dintre care unul în baza unui contract individual de muncă şi 2 colaboratori, angajaţi pe convenţii civile. Zgonea a decontat în august suma de 4.471 lei pentru plata angajaţilor săi. La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, ales deputat în colegiul uninominal nr. 3 Teleorman, are 3 angajaţi, toţi fiind angajaţi în baza unor convenţii civile.
    Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi foştii premieri Călin Popescu-Tăriceanu şi Mihai-Răzvan Ungureanu au 3, 4 şi, respectiv, 5 angajaţi la propriile cabinete parlamentare, pentru care au decontat sume în jur de 6.000 de lei. Astfel, preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, ales în colegiul uninominal nr. 2 Teleorman, are 3 angajaţi, dintre care 2 în baza unui contract individual de muncă şi unul în baza unei convenţii civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Antonescu a decontat în luna iulie 5.674 lei pentru cheltuieli de personal. Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, ales senator în colegiul uninominal nr. 2 Bucureşti, are 4 angajaţi, dintre care 3 în baza unui contract individual de muncă şi unul în baza unei convenţii civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Tăriceanu a decontat în luna iulie 6.910 lei pentru cheltuieli de personal. Fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, ales senator în colegiul uninominal nr. 1 Arad, are 5 angajaţi în baza unei convenţii civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Ungureanu a decontat în luna iulie 5.900 lei pentru cheltuieli de personal, scrie Mediafax.
    Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, aleasă în colegiul uninominal 10 Bucureşti, are un singur angajat în baza unei convenţii civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Andronescu a decontat în luna iulie 2.772 lei pentru cheltuieli de personal.
    Şase angajaţi pentru activitate zero barat
    La ce are nevoie senatorul independent Marian Valer de şase angajaţi la cabinetul său e o adevărată enigmă. Exclus din toate comisiile permanente, numitul Marian Valer, afiliat grupului parlamentar al Partidului Poporului Dan Diaconescu, trebuie să se prezinte numai la lucrările în plenul Senatului, care durează câteva ore luni şi câteva ore marţi. În rest, probabil că îşi consumă timpul de lucru în Grupul de prietenie cu Parlamentul din Danemarca. Cu excepţia interpelărilor sale penibile, sforăitoare şi interminabile, senatorul Marian este cosemnatarul a cinci iniţiative legislative, din care niciuna nu-i aparţine.
    De asemenea, numitul Marian Valer nu se poate lăuda nici cu activitatea sa în teritoriu. Sătmărenii habar n-au unde să-l caute pe reprezentantul lor în Senatul României. Potrivit datelor oficiale, Marian Valer ar trebui să poată fi găsit în fiecare vineri, între orele 9.00-14.00, în Palatul Administrativ. Numai că numitul Marian Valer a fost evacuat din spaţiul ocupat în Palatul Administrativ încă din luna mai a acestui an. După ce a fost dat afară cu şuturi în fund din sediul Gazetei de Nord-Vest de pe strada Mihai Viteazul, senatorul independent şi-a mutat biroul parlamentar în garajul casei omului de afaceri Cristea Sorin, situată pe strada George Coşbuc nr.60 din municipiul Satu Mare. Numai că Marian Valer refuză să raporteze la Senat faptul că a ajuns cu biroul parlamentar într-un amărât de garaj. Cu toate acestea, plăteşte lunar din bani publici cei şase angajaţi la acest birou parlamentar de garaj, pe care îi foloseşte doar la editarea şi distribuirea fiţuicii sale ordinare şi calomniatoare.
    De aproape patru luni, de când a sărit în mod ruşinos în barca PPDD, senatorul Marian a dispărut cu desăvârşire din viaţa publică sătmăreană. Probabil că îi este ruşine să dea ochii cu şefii din administraţia judeţeană pe care i-a calomniat în ultimul hal. Oricum, nimeni nu îi simte absolut deloc lipsa.

    Şapte creiere pentru o interpelare calomniatoare
    Cei şase angajaţi îi sunt necesari senatorului independent Marian Valer pentru a-l ajuta să abuzeze de statutul său în încercarea de a folosi instituţiile statului în răzbunările personale. Probabil că cele şapte creiere inteligente colaborează din greu pentru a formula incisivele interpelări ale senatorului Marian, prin care încearcă să asmută instituţiile statului asupra adversarilor mai mult sau mai puţin închipuiţi. Culmea e că atât senatorul Marian, devenit cel mai detestat politician sătmărean, cât şi angajaţii săi sunt plătiţi din contribuţiile celor atacaţi în cel mai ordinar mod cu putinţă. Numai în România este posibil ca un senator bolnav la cap, cunoscut fostei Securităţi ca un homosexual notoriu, acuzat de săvârşirea de infracţiuni economice, luare de mită, şantaje, falsuri şi cine mai ştie ce alte infracţiuni, declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, să abuzeze în acest hal de statutul său de senator pentru a se răzbuna asupra unor foşti colaboratori care pur şi simplu au refuzat să-l mai ridice în slăvi şi să-i urmeze dispoziţiile tot mai aberante.
    De asemenea, senatorul independent Marian Valer se foloseşte de angajaţii săi pentru a face presă privată pe bani publici. Ajutat de gaşca de trântori, senatorul Marian editează ilegal o fiţuică în paginile căreia îşi calomniază adversarii. Publicaţia este apoi distribuită prin judeţ de gaşca de angajaţi de la biroul parlamentar cu maşina Senatului României, a cărei combustibil este plătit tot din bani publici. Să nici nu mai pomenim de faptul că senatorul Marian foloseşte ilegal inclusiv numele fiţuicii, brandul aparţinând de drept societăţii Media Total SRL.

    Alex Ohaha

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE