21 April 2018

În Sălaj, metoda ”Accidentul” face alte victime printre naivi

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Deși Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sălaj a adresat populației, în mai multe rânduri, o serie de recomandări preventive, în ultima perioadă au fost înregistrate alte plângeri de la persoane înşelate prin aşa-zisa metodă a ”Accidentului”.

Conform IPJ Sălaj, în data de 22 noiembrie o femeie din Zalău a contactat Poliţia relatând faptul că, în jurul orei 11.30, a fost sunată de pe un număr necunoscut, de către un bărbat care s-a recomandat a fi avocat Drăgan Daniel din Cluj-Napoca. Acesta i-a cerut să-i trimită suma de 9.000 lei într-un cont bancar, sumă necesară pentru eliberarea fiului ei care a fost implicat într-un accident rutier şi este arestat în Anglia.
Naivă şi fără a încerca să își contacteze fiul, femeia s-a dus la o unitate bancară şi a trimis banii. A fost sunată din nou de acelaşi bărbat care a confirmat că a primit banii, însă i-a spus că a apărut o problemă în privinţa victimei acidentului şi anume că aceasta trebuie transportată la o clinică medicală privată, costurile ridicându-se la 10.000 lei. Femeia a plecat din nou spre bancă, însă pe drum i-a cerut insistent bărbatului să i-l dea la telefon pe fiul ei. Abia când a auzit vocea “presupusului fiu” şi-a dat seama că totul este o înșelătorie.
Având în vedere acest nou caz înregistrat pe raza județului Sălaj, sfatul poliţiştilor este de a lua imediat legătura cu rudenia care a făcut subiectul apelului telehonic. De asemenea trebuie reţinut faptul că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale persoanelor implicate într-un accident rutier. În cazul în care nu reuşiţi să luaţi legătura cu rudele despre care aţi aflat că li s-a întâmplat ceva, poliţiştii vă recomandă să solicitaţi o întâlnire directă cu apelantul pentru a-i da banii şi, în acelaşi timp, sunaţi la 112, cerând ajutorul Poliţiei. De asemenea, poliţiştii vă sfătuiesc să nu expediaţi sume de bani pe numele unor persoane necunoscute.

Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *