În Sălaj, metoda ”Accidentul” face alte victime printre naivi

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Deși Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sălaj a adresat populației, în mai multe rânduri, o serie de recomandări preventive, în ultima perioadă au fost înregistrate alte plângeri de la persoane înşelate prin aşa-zisa metodă a ”Accidentului”.

Conform IPJ Sălaj, în data de 22 noiembrie o femeie din Zalău a contactat Poliţia relatând faptul că, în jurul orei 11.30, a fost sunată de pe un număr necunoscut, de către un bărbat care s-a recomandat a fi avocat Drăgan Daniel din Cluj-Napoca. Acesta i-a cerut să-i trimită suma de 9.000 lei într-un cont bancar, sumă necesară pentru eliberarea fiului ei care a fost implicat într-un accident rutier şi este arestat în Anglia.
Naivă şi fără a încerca să își contacteze fiul, femeia s-a dus la o unitate bancară şi a trimis banii. A fost sunată din nou de acelaşi bărbat care a confirmat că a primit banii, însă i-a spus că a apărut o problemă în privinţa victimei acidentului şi anume că aceasta trebuie transportată la o clinică medicală privată, costurile ridicându-se la 10.000 lei. Femeia a plecat din nou spre bancă, însă pe drum i-a cerut insistent bărbatului să i-l dea la telefon pe fiul ei. Abia când a auzit vocea “presupusului fiu” şi-a dat seama că totul este o înșelătorie.
Având în vedere acest nou caz înregistrat pe raza județului Sălaj, sfatul poliţiştilor este de a lua imediat legătura cu rudenia care a făcut subiectul apelului telehonic. De asemenea trebuie reţinut faptul că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale persoanelor implicate într-un accident rutier. În cazul în care nu reuşiţi să luaţi legătura cu rudele despre care aţi aflat că li s-a întâmplat ceva, poliţiştii vă recomandă să solicitaţi o întâlnire directă cu apelantul pentru a-i da banii şi, în acelaşi timp, sunaţi la 112, cerând ajutorul Poliţiei. De asemenea, poliţiştii vă sfătuiesc să nu expediaţi sume de bani pe numele unor persoane necunoscute.

Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *