More

    În urna trei pentru Euro 2016!

    11

    -România a progresat datorită evoluţiei bune din această campanie de calificare şi va fi în urna 3 la tragerea la sorţi pentru calificările la Euro 2016

    -Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor preliminare pentru Euro 2016 va avea loc pe 23 februarie, la Nisa

    După ratarea calificării la Mondialul din 2014, toate gândurile suporterilor români se îndreaptă către următorul turneu final. Este vorba despre Europeanul „francez“din 2016, unul care va avea, în premieră, 24 de echipe calificate, după decizia luată de Comitetul Executiv al UEFA de anul trecut. Practic, din cele 54 de echipe cu drept de participare în preliminariile care încep în luna septembrie a anului viitor, doar 30 vor sta acasă. Deocamdată nu se cunoaşte procedura prin care o echipă va putea merge la turneul final din Franţa, ci doar că vor exista opt grupe de şase echipe şi una de cinci formaţii. Iar zvonurile par că indică două posibilităţi. La prima vedere, ar urma să se califice cele mai bune două echipe din fiecare grupă plus cea mai bine clasată de pe locul trei, celelalte opt formaţii clasate pe locul trei urmând să dea baraj. O altă variantă propusă este cea conform căreia să se califice primele două clasate plus cinci formaţii de pe locul trei care au cel mai mare punctaj, Franţa având drept de participare ca ţară organizatoare.

    Evităm Serbia sau Turcia
    Din punct de vedere al urnelor valorice, România stă mai bine decât la precedenta campanie de calificare. Pentru că selecţionata noastră a ajuns până la baraj, România a urcat din urna a patra în urna trei, evitând astfel formaţii precum Serbia, Turcia sau Austria. Însă nu e exclusă nici o grupă dificilă, în care „tricolorii“ ar putea da de Spania, Belgia şi Armenia.

    12

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE