More

    Investiţiile societăţii Electrica Distribuţie, blocate de birocraţie

    electrica

    Prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri o şedinţă cu tema discutării şi înlăturării problemelor ce întârzie obţinerea mai rapidă a autorizaţiilor de construcţie pentru investiţiile SC Electrica Distribuţie Transilvania Nord SA – Sucursala Satu Mare. La şedinţă au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, specialişti din cadrul serviciului Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean şi Primăriei municipiului Satu Mare, precum şi reprezentanţi ai SC Electrica Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice – Sucursala Satu Mare. Reprezentanţii SC Electrica au solicitat găsirea unor soluţii pentru fluidizarea procedurilor de autorizare în folosul comunităţilor locale.
    Conducerea Consiliului Judeţean a subliniat că are toată deschiderea ca, în limitele competenţelor pe care le are, cu contribuţia specialiştilor din cadrul Consiliului Judeţean, să găsească soluţiile pentru eliberarea în timp util a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire. Prefectul Eugeniu Avram le-a sugerat părţilor ideea ca de fiecare dată înainte de începerea executării unor lucrări, să aibă întâlniri, astfel încât eventualele disfuncţionalităţi să fie soluţionate înainte de eliberarea documentelor de urbanism. Totodată, prefectul a solicitat părţilor să transmită disfuncţionalităţile pe care părţile le-au constatat în actele normative ce reglementează pe de o parte realizarea dezvoltării distribuţiei energiei electrice, iar pe de altă parte, cele referitoare la eliberarea certificatelor de urbanism şi autorizaţii de construire.
    În acelaşi timp, prefectul a sugerat să se transmită o circulară din partea Consiliului Judeţean tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul nostru privind realizarea obiectivelor de investiţii referitoare la distribuţia energiei electrice în localităţile judeţului. Tot pe această temă, în data de 15 noiembrie, ora 9.00, la Prefectură, va avea loc o întâlnire între reprezentanţii SC Electrica şi cei ai Agenţiei de Mediu.
    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE