More

    Jandarmii sălăjeni la datorie

    Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a executat, în ultimele zile, mai multe acţiuni şi misiuni specifice în vederea prevenirii producerii faptelor antisociale şi asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică la nivelul judeţului. Astfel, în data de 13 noiembrie, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, în cooperare cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj Napoca, în cadrul misiunilor specifice, au constatat două infracţiuni de tăiere şi furt ilegal de arbori pe raza comunei Dragu. În cauză, pe numele făptuitorilor C.A şi O.I s-au întocmit actele de constatare a infracţiunii flagrante la regimul silvic.

    Joi, 14 noiembrie, în timp ce executau misiuni specifice, lucrătorii IJJ Sălaj au prins în flagrant o persoană care comercializa ţigări de contrabandă, drept pentru care s-au întocmit actele de constatare a infracţiunii flagrante la regimul Codului Vamal. Tot în cursul zilei de joi, 14 noiembrie, o persoană de sex masculin, O.A, în vârstă de 47 de ani a sustras dintr-o garnitură de tren 210 l motorină. În cauză, s-au întocmit actele de constatare a infracţiunii de furt calificat.
    Jandarmii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în conformitate cu Legea 61/1991 republicată, privind încălcarea unor norme de convieţuire socială, pentru adresarea de injurii şi expresii jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, altele decât cele special amenajate, refuz de legitimare, cerşetorie, provocare şi participare la scandal, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE