More

    Mafia pariurilor loveşte şi în Anglia! Şase persoane au fost arestate pentru aranjarea unor partide

    zhh91fid

    Şase persoane, printre care trei fotbalişti, au fost arestate în Anglia fiind suspectate că au aranjat mai multe partide, acesta fiind cel mai mare scandal de acest fel din ultimele decenii din fotbalul britanic, informează The Telegraph.

    Ofiţeri de la National Crime Agency (NCA) au reţinut şase persoane în ultimele două zile, printre care cel puţin trei fotbalişti şi pe agentul Delroy Facey, fost jucător în Premier League la Bolton Wanderers.

    Arestările au avut loc după ce reporterii de la The Telegraph au arătat că mai multe persoane din Asia erau interesate să aranjeze meciuri pe teritoriul Marii Britanii.

    O persoană cunoscută pentru aranjarea meciurilor a sosit în Anglia săptămâna trecută şi a fost reţinută. Într-o serie de conversaţii înregistrate în ultimele două săptămâni, aceasta susţinea că meciurile din ligile inferioare ar putea fi aranjate pentru mai puţin de 50.000 de lire sterline şi că ar putea prognoza rezultatele a trei jocuri disputate de aceeaşi echipă.

    “Şase persoane au fost arestate pe teritoriul Marii Britanii ca parte a unei investigaţii a NCA în ceea ce priveşte aranjarea de meciuri. Principala ţintă o reprezintă un sindicat internaţional ilegal de pariuri. NCA colaborează cu Federaţia Engleză de Fotbal şi Comisia pentru Pariuri”, se arată într-un comunicat al NCA.

    Acesta este primul caz important al NCA, supranumit FBI-ul britanic, care a fost lansat în acest an pentru a combate crima organizată.

    Numele cluburilor implicate nu au fost făcute publice din considerente legale, însă acţiunea va continua. Totuşi, surse din poliţie au anunţat că echipele implicate nu sunt din Premier League.

    Persoanele reţinute se află la o secţie de poliţie din centrul Angliei.

    În cadrul unei serii de întâlniri în Manchester între jurnaliştii de la The Telegraph şi o persoană din Singapore, aceasta susţinea că poate să obţină profituri de sute de mii de lire sterline folosind informaţii din interior de la site-urile de pariuri din Asia. El susţine că are sub control mai multe echipe din fotbalul european şi că ar putea cumpăra arbitrii străini pentru a asigura rezultatele unor partide.

    “În Anglia costul este foarte mare… de obicei pentru jucători e de 70.000 de lire sterline”, susţinea persoana din Singapore.

    El s-a oferit să aranjeze două meciuri în Marea Britanie în această lună. El plănuia să le spună jucătorilor câte goluri trebuiau marcate în total. “Aşa că am vorbit cu ei. Confirm de două ori. Şi le mai spun, le spun… asta vreau… Pentru că e simplu, eu îmi asum o obligaţie, dar şi ei o fac. Aşa că tu îmi spui câte goluri… Oferiţi-mi cinci goluri… sau 3-2, 4-0 sau niciunul… pentru mine patru sunt suficiente. Deci, deci, prima repriză, primele 45 de minute, rezultatul trebuie să fie 2-0 sau 1-1. Asta înseamnă două goluri. Mai mult decât suficient pentru mine. În următoarele 45 de minute, deci 2-0. În total trebuie să fie 4-0, 3-1 sau 2-2, atât timp cât iese totalul”, a explicat persoana din Singapore.

    El a mai afirmat că va plăti 5.000 de lire în plus unui jucător ca acesta să ia un cartonaş galben la începutul partidei, pentru a fi sigur că rezultatul meciului ar urma să fie manipulat. Într-o întâlnire în această lună, aranjorul a prezis corect câte goluri urmau să se înscrie într-un meci ce avea să se dispute a doua zi.

    “Aceasta este echipa mea. Ştiu ce va face. Ştiu, pentru că îmi spun tot timpul. Pentru că uneori am bani în plus, le trimit ceva bani… pentru că uneori au nevoie de bani şi mă sună, aşa că le dau nişte bani de buzunar”, a precizat persoana din Singapore, care le-a cerut reporterilor 60.000 de euro, bani ce vor acoperi costurile cu mituirea jucătorilor.

    Miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Engleze de Fotbal a declarat că ştie de arestări. “FA ştia de arestările făcute ca urmare e investigaţiei NCA. Am lucrat îndeaproape cu autorităţile în ceea ce priveşte aceste acuze. FA nu va face alte comentarii pe parcursul anchetei”, a spus acesta.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE