More

    Niang Papa Moussa, primul senegalez din Liga a 4-a

    negru

    De mai bine de o lună Talna Oraşu Nou are în pregătiri doi jucători de culoare. E vorba de senegalezii Der Serigne Khadim şi Niang Papa Moussa, jucători ce au evoluat în prima ligă din Senegal până în vară când au ajuns în România.

    Cum actele lor de transfer au întârziat, cei doi nu au putut debuta pentru Oraşu Nou deşi la meciul cu Apa din etapa a 13-a a Ligii a 4-a iniţial au fost trecuţi pe foaia de joc. „Am cerut ajutorul Federaţiei Române de Fotbal, după care i-am putut legitima pe amândoi jucătorii de culoare. Sunt talentaţi şi cred că bine pregătiţi ar putea face faţă chiar la nivel de liga a 3-a sau a 2-a”, spune Dacian Nastai, antrenorul celor de la Talna. Niang Papa Moussa a debutat de altfel sâmbătă pentru Talna Oraşu Nou în partida câştigată, 3-1 în faţa celor de la Olimpia II Satu Mare. Khadim nu a putut evolua, având piciorul imobilizat în gips. Cei doi sunt refugiaţi in Romania şi locuiesc, deocamdată, la Centrul de Refugiaţi din Şomcuta Mare. Khadim si Moussa au evoluat, ultima oara, in prima liga din Senegal si in Romania se afla de aproximativ şase luni.

    „Vorbesc franceza şi au fost foarte bine primiţi de colegi. Atacantul nostru, Bârle, i-a adus la Oraşu Nou. Sunt băieţi modeşti , muncitori şi care vor să se realizeze prin fotbal” a mai spus Nastai.

    Moussa şi Khadim nu sunt primii străini din liga a 4-a şi nici măcar primii africani ce evoluează în fotbalul judeţean. În 2005, AS Racşa surprindea cu transferul lui Nguen Lockfran, un vietnamez extrem de talentat, iar în 2010 la Victoria Carei era legitimat Stanley Ebede, un nigerian vorbitor de limbă maghiară venit de la… Budapesta.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE