More

    Peste 100 de copii vor primi cadouri de la Moşul Crucii Roşii

    conferinta

    La sediul Crucii Roşii Satu Mare s-a desfăşurat ieri o conferinţă de presă susţinută de directorul Rodica Borlan şi de preotul paroh dr. Cristian Boloş de la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”. Tema întâlnirii cu presa locală a fost lansarea campaniei “Fii şi tu Moş Crăciun”, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie. În acest an, campania va fi mai specială, întrucât se va derula în colaborare cu Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”, Parohia Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” I şi II cu sprijinul preoţilor dr. Cristian Boloş şi Aurel Donca, dar şi a magazinului Penny Market din oraş. Beneficiarii acestei campanii vor fi 20 de familii cu mulţi copii, 100 de copii cu rezultate bune la învăţătură, dar cu probleme sociale deosebite şi 22 de copii de la casele de copii din Oar şi Borleşti. Sătmărenii vor putea dona haine, rechizite, alimente, dulcuri sau pot dona bani la sediul Parohiei “Adormirea Maicii Domnului” I şi II, situat pe Bulevardul Vasile Lucaciu nr.1, la sediul Crucii Roşii de pe strada Vlad Ţepeş nr. 3 sau la magazinul Penny Market de lângă ştrand.
    Cu această ocazie, preotul dr. Cristian Boloş a declarat că această acţiune reprezintă o mare bucurie pentru credincioşii bisericii, şi că aceştia îi vor sprijini pe voluntarii Crucii Roşii în colectarea bunurilor donate. Moşul Crucii Roşii va sosi la sediul Crucii Roşii în 20 decembrie, începînd cu ora 14.00, iar la casele de copii din Borleşti şi Oar în data de 21 decembrie, de la ora 11.00, respectiv ora 14.00. Acestei acţiuni i se vor alătura şi voluntarii Crucii Roşii de la Şcoala “Grigore Moisil”, care vor oferi în data de 8 şi 15 decembrie la Catedrala Ortodoxă spectacole de mulţumire celor care au avut bunătatea de a dărui în cadrul campaniei de binefacere.
    Tot cu această ocazie, directorul Rodica Borlan a anunţat faptul că vineri Filiala de Cruce Roşie Satu Mare va organiza, începând cu ora 16.00, în pasajul pietonal Coposu din centrul oraşului, o acţiune de informare a populaţiei privind SIDA.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE