19 June 2018

Peste 30 de floretişti şi spadasini la Veteran Cup

Filed under: Sport |

În acest weekend încărcat de evenimente sportive, sala de scrimă Alexandru Csipler a fost gazda primei ediţii a Veteran Cup Satu Mare. Adică un concurs internaţional pentru floretişti şi spadasini trecuţi de prima vârstă, din România, Ungaria şi Austria. În jur de 30 de sportivi au urcat pe planşe, printre care şi câţiva de la CS Satu Mare. Organizatori principali au fost CS Satu Mare, dar şi Judit Szereday, o fostă componentă a lotului naţional. Iată cum se prezintă rezultatele:
Spadă
– feminin: locul 1 – Judit Gyurkan (Budapesta), locul 2 – Simona Surducan (CS Satu Mare), locul 3 – dr. Gyorgyi Ferdinandy (Budapesta – președintele Federației din Ungaria la veterani).
– masculin: locul 1 – Jeno Pap (Budapesta), Marius Zamfir (Oradea), locul 3 – Paul Decsei și Ferenc Reich (Satu Mare).
Floretă
– feminin: locul 1 – Judit Gyurkan, locul 2 – Simona Surducan, locul 3 – Judit Szereday (organizatoarea acestei competiții).
– masculin: locul 1 – Csaba Balint (Satu Mare), locul 2 – Reinhard Radnai (Gyula), locul 3 – dr. Istvan Szentkiralyi (Debrecen – cel mai vârstnic participant, 72 de ani, cel care a fost campion mondial la veterani).
În cadrul acestui eveniment, înainte de finale s-a lansat și o carte în memoria celui care a fost Bay Bela, un sportiv şi antrenor născut la Seini, dar care a făcut performanţă în Ungaria.
Daniel C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *