More

    Poliţiştii iau taximetriştii la control

    Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au aplicat miercuri un număr de şase amenzi pentru efectuarea activităţilor de taximetrie de persoane ce nu deţin atestate profesionale. În total, peste 120 de sancţiuni, a căror valoare depăşeşte 10.000 lei, au fost aplicate miercuri pentru încălcarea normelor rutiere.
    La Pomi, poliţişti ai Secţiei 1 Valea Vinului Poliţie Rurală şi specialişti R.A.R. au derulat o acţiune pe DJ 193, urmărindu-se depistarea şoferilor ce conduc autoturisme cu defecţiuni tehnice. Au fost aplicate şi în acest caz 7 sancţiuni în valoare de aproape 1.000 lei.
    De asemenea, un bărbat de 39 de ani, din Carei, a fost depistat miercuri, în jurul orei 11.00, de poliţiştii rutieri din localitate, conducând autoturismul deşi consumase băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru determinarea îmbibaţiei de alcool din sânge Ştefan P. fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere pe durata cercetărilor, fiind anchetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legală. A rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile şi un şofer de 29 de ani, din Păulian, care a avut însă o concentraţie alcoolică plasată sub limita de la care fapta devine infracţiune.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE