More

    Polițiștii sălăjeni cu ochii pe evazioniști

    Circa 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Sălaj au aplicat peste 400 de contravenții și au confiscat două autovehicule în urma unor ample acțiuni de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul producerii, prelucrării, aciziționării și comercializării produselor cerealiere și de panificație, demarate la nivel national de Poliția Română, începând de la începutul lunii septembrie.

    Astfel, poliţiştii sălăjeni au constatat, în perioada scursă de la debutul acţiunii, 14 infracţiuni şi 438 de contravenţii, şi au confiscat 2 autovehicule, care au fost surprinse în trafic transportând produse de panificaţie fără documente legale.
    De asemenea, au fost efectuate controale la 227 de societăţi comerciale şi la 41 persoane fizice, iar în trafic au fost verificate 662 de mijloace de transport. Prejudiciul estimativ, creat prin comiterea celor 8 infracţiuni, este de peste 14,5 milioane lei, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 100.000 lei. Bunurile ridicate în vederea confiscării  valorează peste 63.000 lei, din care cea mai mare parte o reprezintă contravaloarea celor 2 autovehicule.
    La acţiuni au luat parte 154 de poliţişti: 19 din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, 97 poliţişti de la ordine publică, 23 de poliţişti rutieriști şi 10 polițiști de la transporturi feroviare.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE