More

    Primarul comunei sălăjene Dragu, declarat dublu incompatibil de ANI

    Primarul comunei sălăjene Dragu, Iuliu Claudiu Lazăr, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că în perioada 11 mai – 20 iunie 2012 a deținut, simultan, calitatea de funcționar public și calitatea de candidat la alegerile locale și, ulterior, pe cea de primar al comunei Dragu (începând cu data de 18 iunie 2013).

    Potrivit ANI, Iuliu Claudiu Lazăr nu a respectat dispozițiile art. 94, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 188/1999, potrivit cărora ”Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii: este numit sau ales într-o funcţie de demnitate publică, pentru perioada respectivă, cu excepţiile prevăzute la art. 34”, dispozițiile art. 95, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999, potrivit cărora ”Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii: pentru participare la campania electorală”, dispozițiile art. 97, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales; până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit”, precum și dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ”Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia”.
    Astfel, în perioada în care s-a aflat în campanie electorală pentru alegerea în funcţia de primar şi până la învestirea sa în funcţie, Claudiu Lazăr a fost referent agricol la Primăria Dragu.
    Trebuie menționat fatpul că la începutul lunii octombrie a acestui an, primarul din Dragu a fost declarat, tot de către ANI, în conflict de interese pentru că imediat după ce a fost ales primar, şi-a angajat mama, predecesorul său în funcţie, ca şi consilier personal în cadrul Primăriei Dragu.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE