More

    PSD n-are motiv acum să se gândească la alt candidat în afara lui Antonescu

    liviu-dragnea

    Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că atacurile în USL au venit mai mult dinspre PNL şi că “e bine să te gândeşti, când tot îi cari pumni în cap unuia, dacă rezistă la nesfârşit”, el precizând însă că PSD îşi respectă hotărârea privind candidatul USL.

    El a spus, răspunzând unei întrebări, că atacuri în USL au fost mai mult din partea PNL către PSD. “E bine să te gândeşti, când tot îi cari pumni în cap unuia, dacă rezistă la nesfârşit”, a adăugat Dragnea la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV. Întrebat dacă el este dispus să reziste la nesfârşit unor astfel de atacuri, Dragnea a răspuns: “Eu nu. Eu niciodată nu sunt dispus în viaţă să rezist la nesfârşit”. Întrebat care este limita, Drganea a răspuns râzând: “Nu ştiu, până îmi crapă capul”.
    Întrebat dacă în 2014 îi vede pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu cândidând separat la prezidenţiale, Dragnea a răspuns: “Nu ştiu, e greu de spus. Noi avem acum o hotărâre a Congresului, pe care o respectăm”. El a ţinut să precizeze că “la acest moment” PSD nu are niciun motiv pentru a se gândi la o altă candidatură la Preşedinţie în afară de cea a lui Crin Antonescu. “Nu cred că până la acest minut candidatura lui Crin Antonescu reprezintă un pericol pentru PSD, pentru România”, a spus Dragnea.
    Pe de altă parte, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că propunerea făcută de Dan Voiculescu ca acest partid să aibă candidat propriu la prezidenţiale l-a surprins şi pe el, precizând că nu se gândeşte, în acest moment, la o astfel de variantă şi că rămâne fidel deciziei ca USL să aibă un singur candidat. “A fost o propunere care ne-a luat prin surprindere, chiar şi pe mine. Nu am avut astfel de discuţii în interiorul partidului. Eu rămân însă ferm deciziei pe care o avem în USL de a avea candidat comun. Este obligaţia noastră faţă de români”.
    El a adăugat că ar însemna destrămarea USL existenţa a două sau trei candidaturi la prezidenţiale. “Candidaturi separate, două sau trei, ar însemna destrămarea USL. Nu cred că vorm fi văzuţi bine dacă vom avea o asemenea situaţie. Dincolo de a propune un candidat, trebuie să ne consolidăm şi să avem un rezultat bun. În momentul de faţă, eu nu mă gândesc la o astfel de variantă”, a arătat Constantin.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE