22 June 2018

Rețea de fumători de canabis, destructurată

Filed under: Actualitatea Salajeana |

Au fost la cules struguri și s-au întors cu canabis

Potrivit procurorului-şef al DIICOT Sălaj, Dan Buduşan, cei doi tineri, Andrei Daniel B. şi Daniel Andrei Z., primul în vârstă de 20 de ani, al doilea de 23, au plecat în Spania la cules de struguri la începutul lunii septembrie, ocazie cu care cei doi au început să consume, acolo, cannabis, sub forma unor ţigări confecţionate artizanal.

Conform DIICOT Sălaj, tânărul de 23 de ani se droga încă din 2006, când s-a dus prima dată în Spania. În urmă cu aproximativ două săptămâni, cei doi tineri, aflaţi încă în Spania, au cumpărat de la un cetăţean spaniol 250 de grame de cannabis la preţul de 375 de euro, adică 1,5 euro pe gram, mai ieftin de aproximativ zece ori faţă de preţul pieţei din România. Andrei Daniel B.a cumpărat aproximativ 150 de grame, iar Daniel Andrei Y., 100 de grame, cantităţi băgate în borcane de 400, 600 şi 800 de mililitri, ascunse prin bagajele cu care se pregăteau să se întoarcă în ţară. Au intrat în România în 27 octombrie, prin Vama Borş, fără a fi depistaţi de vameşi, iar imediat ce au ajuns în Zalău au contactat diferiţi consumatori pentru valorificarea cannabisului la preţuri cuprinse între 40 şi 60 de lei gramul. În afacerea celor doi tineri a intrat şi un al treilea, care locuia singur într-o garsonieră din blocul Unicarm de pe strada Gheorghe Doja şi care le-a pus garsoniera la dispoziţia celor doi, pentru a putea face ţigări din cannabis şi pentru a se şi droga fără a fi deranjaţi de nimeni.

            Planurile de afaceri ale tinerilor au fost încurcate vineri, 1 noiembrie, de lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, sub coordonarea procurorului – şef DIICOT, care au bătut la uşa garsonierei, unde l-a găsit pe proprietar, împreună cu tânărul de 20 de ani şi cu un martor, fumând ţigări cu cannabis. La percheziţie a fost găsită cantitatea de aproximativ 10 grame de cannabis şi un cântar de mare precizie folosit pentru dozarea drogului. Ulterior a fost găsit şi celălalt “afacerist”, Daniel Andrei Z., la locuinţa acestuia fiind găsită cantitatea de cinci grame de cannabis, iar în autoturismul acestuia a fost descoperit un dispozitiv de mărunţit, ce conţinea urme de cannabis.

De asemenea, pe raza municipiului Cluj Napoca a fost identificat un alt complice, care depozita în locuinţa sa aproximativ 60 de grame de cannabis aparţinând lui Daniel Andrei Z. În total a fost recuperată cantitatea de 120 de grame de droguri, diferenţa de aproximativ 130 de grame fiind vândută şi consumată în cele câteva zile scurse de la introducerea lor în ţară şi acţiunea poliţiştilor şi procurorilor. Până în acest moment au fost identificaţi şase clienţi, doi dintre ei – o fată şi un băiat, în vârstă de 16 ani – fiind minori. Cerectările continuă pentru identificarea tuturor consumatorilor.

Iulian Duma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *