22 June 2018

România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 1 ianuarie 2014

Filed under: Externe |

5pjshvpm

România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 1 ianuarie 2014, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seara, pentru postul privat de televiziune din Franţa LCI.

“România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 1 ianuarie 2014 (…) sunt prea multe opuneri”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso luni seara, la emisiunea Le Club LCI.

Într-un interviu acordat în septembrie postului public de radio din Bulgaria, Barroso afirma că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de intrare în Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând.

“Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând”, declara el.

România şi Bulgaria urmează ca, după o perioadă de tranziţie de şapte ani de la aderarea la Uniunea Europeană (UE), să adere la Spaţiul Schengen, înăuntrul căruia sunt eliminate controalele la frontieră între state membre.

Aderarea celor două state membre UE la Spaţiul Schengen a fost respinsă în septembrie 2011, la solicitarea Finlandei şi Olandei, care denunţau corupţia şi lipsa unor acţiuni concrete împotriva crimei organizate la Bucureşti şi, respectiv, Sofia.

2 Responses to România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 1 ianuarie 2014

 1. Sincer la ce politicieni avem nici nu merităm să fim în Schengen

  daniel
  16 November 2013 at 21:02
  Reply

 2. daniel,ai vrut s-a zici,OAMENII CARE AU ALES ACESTI POLITICIENI ?!

  Dan.C
  18 November 2013 at 08:42
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *