21 July 2018

România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014

Filed under: Politic |

jm

România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seara, pentru postul privat de televiziune din Franţa LCI. “România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014”, a declarat Barroso luni seara, invitat la Le Club LCI. “Este un amalgam incredibil între Schengen, imigraţie, Lampedusa, lucrători detaşaţi (în străinătate, n.red.). Este un amalgam care trebuie denunţat, pentru că altfel vom avea un puseu al mişcărilor extremiste care determină Europa să facă lucruri periculoase. România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen pentru că există ţări care se opun”, a conchis preşedintele CE.
Într-un interviu acordat în septembrie postului public de radio din Bulgaria, Barroso afirma că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de intrare în Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând. “Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând”, declara el.
România şi Bulgaria urmează ca, după o perioadă de tranziţie de şapte ani de la aderarea la Uniunea Europeană (UE), să adere la Spaţiul Schengen, înăuntrul căruia sunt eliminate controalele la frontieră între state membre. Aderarea celor două state membre UE la Spaţiul Schengen a fost respinsă în septembrie 2011, la solicitarea Finlandei şi Olandei, care denunţau corupţia şi lipsa unor acţiuni concrete împotriva crimei organizate la Bucureşti şi, respectiv, Sofia.

2 Responses to România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014

 1. c'est toujours les pais les plus riches du communite europeene qui font les lois….envers les pays les plus pauvres..malheureusement i'lia pas d'égalité..

  herman
  15 November 2013 at 17:47
  Reply

 2. Este acelasi Barroso implicat in scandalul submarinelor… si care vine acum si ne face noua ordine?

  ciprian
  16 November 2013 at 13:32
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *