22 April 2018

Sălăjenii nu mai au bani pentru construcții rezidențiale

Filed under: Actualitatea Salajeana |
Zălăuanii, cei mai dornici să își facă o casă 
În primele nouă luni ale acestui an, la nivelul judeţului Sălaj au fost eliberate 301 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (case de locuit), în scădere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit unei statistici întocmite de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Sălaj, localităţile la care s-au înregistrat scăderi mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale, comparative cu anul precedent, au fost Nuşfalău (-9), Bălan (-7) şi Crasna (-6).
De asemenea, creşteri mai mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale în perioada ianuarie-septembrie 2013, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2012, s-au înregistrat în localităţile Zalău (+6), Şimleu Silvaniei şi Crişeni (+5).
Demn de menționat este faptul că, în ceea ce priveşte decizia de a-şi construi case, numai în cursul lunii septembrie 2013, în municipiul Zalău au fost eliberate 21 de autorizaţii, dintr-un total de 44 la nivel de judeţ.
 
Iulian Duma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *