More

    SALARIILE profesorilor în CUMPĂNĂ. Prefectul Avram a INTERVENIT

    profi

    Prefectul Eugeniu Avram a decis realizarea unui memoriu pentru plata salariilor profesorilor din judeţul Satu Mare şi a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare. Decizia a fost luată în urma întâlnirii pe care acesta a avut ieri, la sediul Prefecturii, cu viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor, Mircea Ardelean, inspectorul şcolar general, Mariana Roman, preşedintele Sindicatului învăţământului preuniversitar Satu Mare, Ioan Drăgan şi alţi specialişti din instituţiile menţionate.

    Întâlnirea a fost organizată ca urmare a protestelor filialei Satu Mare Cartel Alfa, din 7 noiembrie şi a avut ca temă în principală asigurarea fondurilor necesare pentru plata salariilor din învăţământ, acoperirea diferenţei pentru acordarea drepturilor salariale obţinute prin hotărârile judecătoreşti, respectiv tranşele 3 şi 4 şi asigurarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare. Prefectul Eugeniu Avram a solicitat participanţilor ca, în funcţie de competenţele lor, să facă demersurile necesare la autorităţile tutelare pentru obţinerea sumelor necesare acoperirii drepturilor revendicate, asigurându-i de implicarea personală pentru rezolvarea acestei probleme. De asemenea, le-a mai solicitat să facă calculele necesare pentru a vedea dacă nu există posibilitatea redistribuirii unor sume ce ar putea acoperi salariile asistenţilor personali din venituri proprii.

    Prefectul Eugeniu Avram a decis realizarea unui memoriu comun al participanţilor la întâlnire şi trimiterea acestuia către Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Memoriul va fi definitivat în data de 21 noiembrie şi se va transmite autorităţilor menţionate.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE