Sătmărenii, invitaţi să “adopte” copii de Crăciun

Filed under: Locale |

iama

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, prin Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare îi invită pe toţi românii şi nu numai să se alăture campaniei “Ia-mă acasă de Crăciun!”. Prin această iniţiativă se doreşte sensibilizarea tuturor persoanelor care iubesc copiii pentru a le oferi celor mici, aflaţi în instituţiile de ocrotire socială, sărbători de iarnă alături de familiile lor. Astfel, printr-o simplă cerere, sătmărenii pot să le ofere sărbători de vis acestor copii aflaţi la ananghie.

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare susţine campania “Ia-mă acasă de Crăciun!”, prin intermediul căreia sătmărenii pot să le ofere sărbători de vis copiilor aflaţi în centrele de plasament din judeţ. “În perioada 2 decembrie – 20 decembrie, sătmărenii interesaţi pot solicita Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare (DGASPC) învoirea unui copil aflat într-un Centru de plasament, pentru ca acesta să petreacă Crăciunul în familia dumneavoastră. Pentru a obţine această învoire, sătmărenii interesaţi vor trebui să depună o cerere la sediul D.G.A.S.P.C. , situat pe str. Corvinilor nr. 18, între orele 9.00 – 15.00, în perioada mai sus menţionată. După depunerea acestei cereri de evaluare, în vederea obţinerii acordului privind învoirea unui copil aflat în evidenţa D.G.A.S.P.C. (cererea tip se află la sediul instituţiei), specialiştii în domeniul asistenţei sociale vor veni acasă la dumneavoastră pentru a evalua situaţia familială. De asemenea, specialiştii D.G.A.S.P.C. Satu Mare vă vor recomanda copilul, care se va putea bucura de o minivacanţă de Crăciun în familia dumneavoastră. Această acţiune umanitară se desfăşoară în cadrul campaniei “Ia-mă acasă de Crăciun”, organizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice”, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza publicul larg faţă de problematica tuturor copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, prin oferirea posibilităţii unor copii, aflaţi în instituţiile de tip rezidenţial, de a sărbători Crăciunul în mijlocul unei familii.

One Response to Sătmărenii, invitaţi să “adopte” copii de Crăciun

  1. Consider aceasta campanie, ca fiind una nepotrivita. Televiziunea romana, impreuna cu Mnisterul Muncii, familiei… Se gandesc numai la ei si la beneficiile care vin o data cu ,,sensibilizarea ” poporului. De fapt, acestia se gandesc sa fie pusi intr-o lumina buna, mai ales politicienii care iau acasa un copil pentru a arata ce suflet mare au ei. Dar la saracii copii se gandeste cineva? Daca chiar vreti sa le faceti un bine, luati-i acasa de tot, nu asa pentru cateva zile. Dupa cateva zile in care acesta se obisnuieste intr-un un mediu familial, un copil care nu are parte de asa ceva, cand pleaca inapoi la centrul de plasament o sa se simta si mai rau decat inainte, ii va lipsi si mai mult o familie. Daca vreti sa le faceti bine sa le faceti bine in mediul lor sau sa ii luati acasa de tot. Nu va bateti joc de sufletele copilasilor luandu-i de sarbatori si apoi sa ii trimiteti inapoi dupa ce au avut parte de tot ceea ce nu au avut pana atunci, inapoi la nimic. Voi cum v-ati simti? Ganditi-va de doua ori inainte de a face acest pas.

    pop antonia
    01/12/2013 at 06:00
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *