23 June 2018

Şcoala de şoferi se SCUMPEŞTE! VEZI noile tarife

Filed under: Locale |

5s6cyq2k

Instructorii auto pot avea lunar cel mult şapte cursanţi şi trebuie să doteze maşinile-şcoală cu camere video începând cu 13 noiembrie, potrivit unui ordin al ministerului Transporturilor.

De miercuri, 13 noiembrie, masinile-scoala trebuie sa fie dotate cu doua camere de luat vederi (una sa filmeze in interior, iar cealalta spre exterior, traseul urmat), cu un sistem de pozitionare globala (GPS), iar toate informatiile inregistrate urmeaza sa fie stocate pe suport electronic, pentru a fi pastrate timp de sase luni. Ordinul ministrului Transporturilor emis in luna mai a permis instructorilor să ia în calcul noile prevederi în timp de şase luni.

De asemenea, pentru a primi autorizatii de functionare, instructorii trebuie sa detina spatii adecvate procesului de invatamant, sa aiba un contract de prestari servicii cu o clinica medicala. Totodata, toti cursantii urmeaza sa fie inregistrati intr-un Registru National al Cursantilor, pentru a impiedica fraudarea examenelor.

Propunerile poliţiştilor de modificare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere duc la creşterea preţului de şcolarizare cu peste 50%, de la 800-900 de lei în prezent, până la circa 1.400-2.000 de lei.

One Response to Şcoala de şoferi se SCUMPEŞTE! VEZI noile tarife

 1. BUNA SEARA,VA ROG SA-MI PERMITETI SA VA SPUN CA NU ACEASTA ESTE MOTIVUL REAL DE CRESTERE AL TARIFULUI DE PREGATIRE PT,OBTINERE PERMIS CATEGORIA B…
  NU ATI CITIT ORDINUL MT 733/M.O.267 BIS/13.05.1013…SI NU ATI "GASIT OMUL"POTRIVIT CARE SA INTRUNEASCA ACELE CALITATI SI PREGATIRE PROFESIONALA ,IN MASURA SA VA ..DESTEPTE…
  NU-MI VINE SA CRED CA DIFUZATI ASA STIRI, TOTAL EVAZIVE..
  VA MULTUMESC,

  IONEL POPA
  3 December 2013 at 23:36
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *