More

    Un instructor FIBA la Satu Mare

    fossati

    Instructorul FIBA italianul Fabio Fossati se află în această săptămână la Satu Mare la invitaţia antrenorului de la CSM, Petru Eleş. Acesta asistă la antrenamentele echipei şi aşa cum a declarat ieri într-o conferinţă de presă încearcă să-i dea o mână de ajutor lui Eleş pentru a îmbunătăţi sistemul de joc.

    Fossati a mai fost la Satu Mare şi în 2010, sezon în care echipa noastră a jucat finala campionatului şi a cupei. Acum spune că a găsit o echipă mult schimbată faţă de cea pe care a văzut-o în urmă cu trei ani , dar e fericit să observe că există un grup unit şi o atmosferă deosebită care poate aduce performanţe. Fossati a mai spus că deocamdată sistemul de joc merge bine la CSM, dar e convins că dacă am avea un pivot adevărat la echipă atunci la Satu Mare s-ar putea vorbi din nou de Final Four. Fossati a mai amintit că a rămas în relaţii bune cu Petru Eleş, omul care l- a ajutat în 2003 să ajungă pe banca tehnică a celor de la Dinamo Moscova. Fossati a mai spus că nu înţelege politica celor de la Federaţia Română de Baschet prin care echipele au voie să joace doar cu străini. Lucru care nu încurajează deloc jucătorii români. Fossati a dat exemplul din Italia unde e voie doar cu trei străini pe teren în timpul meciului şi unde naţionalele de junioare şi cea de senioare se află în prima divizie europeană. Înregistrarea conferinţei de presă susţinută ieri de instructorul FIBA Fabio Fossati va fi difuzată luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.

    Fabio Fossati are în CV-ul de antrenor trei titluri de campion în Italia, o Cupă a Italiei, o Supercupă a Italiei, o Supercupă a Rusiei.
    A fost primul italian care a antrenat în puternicul campionat de baschet feminin din Rusia, la Dinamo Moscova, echipă cu care a ajuns în Final Four-ul FIBA Cup.
    Acum e instructor FIBA și comentator-colaborator pe probleme tehnice în baschet la diverse televiziuni din Italia.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE