A fost anunţată procedura de calificare la EURO 2016 din Franţa

Filed under: Sport |

eh7g84jr

Pentru prima oară în istorie, la un campionat european vor participa 24 de echipe. Tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2016 din Franţa este programată pe 23 februarie 2014, la Nisa.

Site-ul frf.ro a anunţat care este procedura de calificare la turneul final. Se presupune că în competiţie se vor înscrie cele 54 de federaţii naţionale. Franţa este direct calificată, restul de 53 de echipe vor fi împărţite în 8 grupe de 6 echipe şi una de 5.

Pentru preliminarii se vor alcătui şase urne valorice, pe baza sistemului coeficienţilor acumulaţi de fiecare echipă naţională, în următoarele competiţii:
– Cupa Mondială FIFA 2010 (preliminarii şi turneul final);
– UEFA EURO 2012 (preliminarii şi turneul final);
– Cupa Mondială FIFA 2014 (faza grupelor de calificare şi jocurile de baraj).

Elaborarea programului jocurilor va fi făcută de computer şi publicată pe site-ul oficial al UEFA. Spre deosebire de precedentele preliminarii, programul meciurilor în fiecare grupă nu va fi stabilit în urma negocierilor dintre federaţiile naţionale, ci va fi elaborat de computer.

Partidele vor avea loc joi-duminică sau vineri-luni sau sâmbătă-marţi, în principiu de la ora 20.45 – ora Europei Centrale (21.45 – ora României), iar în weekend-uri chiar la 18.00 (19.00 – ora României).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *