More

    Apaserv, model de bune practici pentru Republica Moldova

    Directorul S.C. Apaserv S.A. Satu Mare, Dan Stegerean, a reprezentat România la Congresul Mondial al Operatorilor de Apă, ocazie cu care s-a semnat un proiect în valoare de 100.000 de euro prin care Apaserv va oferi consultanţă unui număr de trei localităţi din Republica Moldova în vederea implementării proiectelor de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare.
    Reamintim faptul că judeţul Satu Mare a fost vizitat în luna septembrie a anului trecut de o importantă delegaţie din Republica Moldova, mai exact din raionul Cahul, în vederea unui schimb de experienţă în ceea ce priveşte sistemul de apă şi apă uzată. La acea dată, delegaţia, formată din oficiali ai raionului Cahul din Republica Moldova, în frunte cu preşedintele raionului Cahul, Avram Micinschi, vicepreşedintele raionului Cahul, Elena Bacalu, şi primarul oraşului Cahul, Petru Burlacu, a fost primită de către conducerea judeţului Satu Mare, care le-a expus omologilor etapele parcurse de judeţul nostru în ceea ce priveşte sistemul de captare, tratare şi distribuţie a apei, respectiv epurarea apelor uzate din judeţul Satu Mare.
    Tot la acea dată, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ţinut să precizeze că: “Ne bucură faptul că noi putem da un astfel de exemplu de succes. Apaserv este o societate puternică şi serioasă şi suntem siguri că poate deveni o sursă de inspiraţie pentru Republica Moldova. Un rol foarte important l-au jucat şi proiectele transfrontaliere, fiindcă astfel am acumulat experienţă din partea partenerilor maghiari. Această colaborare vine în continuarea sprijinului pe care România îl oferă Republicii Moldova pentru a se apropia de Uniunea Europeană”.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE