25 April 2018

Biserica din Pişcari a fost ieri în sărbătoare

Filed under: Locale |

piscari

Credincioşii ortodocşi şi catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. La Biserica din Pişcari, ziua de ieri a fost una specială. Credincioşii din parohie s-au strâns în ciuda frigului pentru a sărbători hramul bisericii. Alături de ei au fost şi autorităţile locale şi judeţene, împreună cu deputatul PSD Octavian Petric. Elevii de la unităţile de învăţământ i-au încântat pe cei prezenţi cu colinde pentru care au şi fost răsplătiţi cu cadouri.
Biserica din Pişcari datează din secolul XIX. Încă de la târnosire aceasta poartă numele Sfântului Nicolae de Mira. La sărbătorirea hramului au fost prezenţi la liturghie preoţi de la bisericile din localităţile învecinate. Preotul Vasile Bota de la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Oradea a reamintit faptul că Sfântul Nicolae îi învaţă pe oameni în primul rând să fie mai atenţi la nevoile semenilor lor şi că acesta îi ocroteşte în primul rând pe orfani, pe copii, pe cei nevoiaşi şi pe văduve. Preotul Vasile Bota i-a îndemnat pe cei prezenţi să ia exemplu de la Sfântul Nicolae şi să devină mai buni şi mai milostivi faţă de cei greu încercaţi de soartă. Preotul paroh din Pişcari a avut lacrimi în ochi când le-a mulţumit enoriaşilor pentru credinţa lor şi pentru dăruirea pe care o arată în fiecare zi Bisericii pe care o conduce. A fost o sărbătoare de suflet pentru părintele paroh şi pentru fiii săi, preoţi în alte localităţi, care au venit acasă pentru a sărbători împreună hramul Bisericii conduse de părintele lor.
Alături de comunitatea din Pişcari la Biserică au venit şi copiii de la unităţile de învăţământ din localitate, care i-au încântat pe cei prezenţi cu un mic recital de colinzi. Pentru eforturile lor, dar mai ales pentru faptul că au fost cuminţi şi ascultători, ei au fost răsplătiţi cu cadouri din partea deputatului Octavian Petric, care a dorit să fie în mijlocul comunităţii care l-a ales. “Este important pentru mine să fiu alături de alegătorii mei nu doar din patru în patru ani, ci de fiecare dată când pot. Astăzi (ieri, n.red.), într-o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea din Pişcari, am dorit să fiu cu ei pentru a cinsti patronul spiritual al acestei biserici. Copiilor de aici le-am adus mici atenţii, de care mulţi au fost foarte încântaţi”, a spus deputatul Octavian Petric.
Silvia Spanciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *