More

    Cât de “abordabilă” este o femeie, după lungimea fustei!

    4

    O poză a unei studente britanice, postată pe 5 ianuarie pe Tumblr, a devenit virală, strângând în această perioadă peste 300.000 de like-uri şi repostări.

    Pictura postată de Rosea Posey, intitulată “Prejudecăţi“, înfăţişează piciorul unei femei (al unei prietene de-a autoarei) şi vrea să arate stereotipurile legate de lungimea fustei cu care este îmbrăcată o femeie.

    Pe picior sunt trasate mai multe linii orizontale, fiecare reprezentând o lungime a fustei, dar şi părerea care se presupune că ar avea-o cineva despre femeia îmbrăcată cu o fustă de lungimea respectivă.

    Din poză reiese clar că la o lungime minimă a fustei impresia generală este că femeia respectivă practică cea mai veche meserie din lume , această impresie schimbându-se în “de modă veche”, “ruşinoasă” sau “respectabilă” pe măsură ce lungimea fustei tinde către maxim.

    Într-un interviu acordat presei, autoarea fotografiei a declarat că “femeile sunt analizate în acelaşi fel în care este analizat orice alt obiect”, dar nimeni nu spune rezultatul analizei sale, pentru că acesta este “un lucru rău”.

    Posey a mai adăugat că în timp ce a lucrat la acest proiect a facut “o adevărată introspecţie referitoare la părerile, preconceptiile şi prejudecăţile referitoare la femei, de la cele «uşoare» până la cele care îşi acoperă fiecare bucăţică de piele”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE