27 April 2018

Cât de gelos eşti în funcţie de zodie?

Filed under: Life |

3

Ne naştem cu ea, o dobândim în timp din cauza diferitelor experienţe mai puţin plăcute sau este un apanaj al neîncrederii generale în oameni, oricum ar fi ea, gelozia face parte din viaţa majorităţii.

Gradul de intensitate cu care o trăim fiecare este influenţat şi de semnul astral care ne marchează existenţa, aşa că am analizat, pe scurt, cât de geloasă este fiecare zodie în parte:

Berbec

Deşi este din fire un spirit pasional care trăieşte tot felul de aventuri de-a lungul vieţii sale, nativul zodiei Berbec este foarte sensibil atuncând vine vorba de a fi minţit sau înşelat.

Iar gelozia lui se transpune, deseori, în ieşiri necontrolate, iraţionale, uneori chiar agresive, mai ales că Berbecul nu este omul compromisului – el nu se joacă cu noţiuni de genul: stimă de sine, respect, demnitate, orgoliu, ele sunt sfinte pentru nativul acestei zodii.

Taur

Nativul zodiei Taur se luptă cu Racul şi Scorpionul pentru primele locuri ale clasamentului atunci când vine vorba despre gelozie: el se naşte cu o natură posesivă care îl ghidează toată viaţa, analizează fiecare detaliu, devin repede suspicioşi, nu iartă infidelitatea sau dacă o fac, iartă cu mare dificultate.

Gelozia lor vine, totuşi dintr-o altă motivaţie decât cea a Berbecului, de exemplu – Taurul gelozeşte pentru că iubeşte stabilitatea, echilibrul, liniştea sufletească. Pentru că astea sunt motoarele vieţii sale, Taurul tinde să rămână fidel şi foarte corect cu partenerul său.

De aceea, el are aşteptări atât de mari de la celălalt…

Gemeni

Despre Gemeni nu putem spune că sunt geloşi decât în situaţii extreme, când lucrurile devin evidente sau când este pus în faţa unui fapt împlinit.

În general, nativul din Gemeni nu îi permite geloziei să pătrundă în minte şi suflet, fiind un iubitor de libertate şi urând cel mai mult monotonia. Acceptă flirtul partenerului pentru că şi el îl practică frecvent şi ar rezolva orice prin comunicare, chiar şi micile scăpări comportamentale.

Extrem de inteligent, cel născut sub semnul astral Gemeni îşi dă foarte repede seama când este înşelat, fără să caute nod în papură.

Rac

Acest semn astral, un semn al nevoii de sentimente intense, are tendinţa de a trăi iubind continuu şi fiind fidel.

La fel de posesiv ca Scorpionul, nativul din zodia Rac este, în comparaţie cu acesta, mai subtil, fiind totuşi un semn astral mai vulnerabil decât Scorpionul.

De aceea el face multe discriminări când vine vorba de cum, unde, cui împărtăşeşte pasiunea pentru că la baza pasiunii stă nevoia lui acerbă de încredere.

Dacă este înşelat, pentru Rac nu există pe lume motive care să îi câştige iertarea…

Leu

Despre Leu, bărbat sau femeie, se spune că este o pisică geloasă pentru că are nevoie de loialitate ca de aer… în schimbul loialităţii pe care o oferă ca pe un lucru extrem de preţios.

Nu va tolera niciodată infidelitatea partenerului pe care, dacă este nevoie, îl urmăreşte, fiind foarte evident. În astfel de situaţii, ar putea devenit agresiv, aducând la adresa partenerului insulte şi gesturi nepoliticoase.

Gelozia lui se amplifică pe fondul creeării unei imagini proaste faţă de ceilalţi, părerea lor fiind primordială pentru un Leu, dar şi pentru că, la rândul său, este bun, iubitor, naiv chiar.

Idelismul său îl face de multe ori să sufere, dar nimic nu l-ar putea schimba, iar trădarea ar putea fi oribilă pentru el.

Dacă un Capricorn se aşteaptă, un Scorpion suspectează în mod constant, un Leu pur şi simplu nu poate să creadă că e posibil aşa ceva.

Fecioară

Fără să fie neapărat nişte personalităţi foarte pasionale, nativii din Fecioară suferă din gelozie, mai ales dintr-o gelozie nejustificată.

Deşi nu se exteriorizează, îşi confirmă sentimentele prin fidelitate, respect, sacrificiu şi devotament faţă de persoană iubită pentru că Fecioarele sunt foarte corecte cu cei din jur.

Spiritul lor critic îi determină să judece asupru şi să nu lase neplătită o trădare, suferind uneori exagerat de mult din cauza unor temeri ce ţin de posesivitate – o posesivitate corectă.

Balanţă

Aparent, nativii acestei zodii nu sunt geloşi – iubesc anturajele mari, serile cu prieteni şi poveşti, sunt extrem de sociabili şi mereu în centrul atenţiei. Prin prisma nevoilor de libertate, îi lasă şi partenerului spaţiu să se desfăşoare aşa cum îşi doreşte.

Însă, există o dorinţă de corectitudine în relaţiile intime, asemănătoare celei a Fecioarelor şi numai cine ajunge cu adevărat la sufletul lor descoperă această formă de sensibilitate pe care o au. Mia mult, Balanţa este geloasă pentru că simte nevoia să fie plăcută, cea mai plăcută, dar nu naşte niciodată geloziile patologice ale semnelor de aer.

Iar atunci când sunt trădat sau cred ele că sunt trădate reacţionează violent, fără coerenţă, dar doar pentru scurt timp. Într-un final, Balanţele cumpănesc şi aleg echilibrul şi armonia.

Scorpion

Cei mai posesivi şi cei mai geloşi, Scorpionii sunt cunosşuţi pentru o gelozie morbidă chiar. Gelozie care izvorăşte din suspiciunile lor profund, din teama de abandon şi faţă de trădarea emoţională, chiar dacă ei înşală cu uşurinţă.

Consecinţele geloziei unui nativ al acestui semn astral sunt grave şi duse la extrem – răzbunarea unui Scorpion poate fi bolnăvicioasă. Chiar şi după ani la rând când crezi că te-a iertat, un Scorpion te poate pedepsi pentru ce durere i-ai pricinuit.

Săgetător

Spiritul de aventură şi dorinţa de independenţă îl face pe Săgetător mai puţin gelos decât alte zodii, cel puţin în aparenţă.

Nu ştii niciodată ce e în sufletul unui Săgetător pentru că este zodia cea mai versatilă din horoscopul european, dualitatea fiind de cele mai multe ori starea lui naturală. Aşadar, te poate suprinde atunci când te aştepţi mai puţin cu scene de gelozie pe care le ţinea ascunse de ochii lumii.

Totuşi, nativul acestui semn zodiacal se lasă greu pradă chinului generat de gelozie, iar atunci când o face vine ca o urmare a unei intuiţii rafinate şi a cunoaşterii psihologiei umane.

Dacă află că a fost trădat, Săgetătorul nu iartă nici în ruptul capului

Capricorn

Loiali din fire, Capricornii aşteaptă să fie trataţi cu aceeaşi generozitat şi devotament, dar nu sunt neapărat foarte geloşi.

Iubesc confortul material şi emoţional, aşteaptă iubirea nemărginită din partea partenerului şi pun mare preţ pe demnitatea personală. Însă, Capricornii nu suspectează fără motiv şi nici nu îşi imaginează lucruri neadevărate dintr-o gelozie neînţeleasă – simţul său de posesivitate apare doar pe un strat coerent de motive întemeiate.

Vărsător

Aşa cum probabil aţi mai auzit, Vărsătorii sunt mari iubitori de libertate, adoră prieteniile pe lungă durată, dar cu toate astea are nevoie să îi ţină pe ceilalţi la o distanţă considerabilă care le oferă lor o stare de confort, cel mai probabil numai de ei înţeleasă.

Astfel, nativii acestei zodii au nevoi de partenerii care să accepte spiritul lor libertin şi în acelaşi timp să le fie devotaţi pentru că Vărsătorii au, totuşi, tendinţa de a căuta liniştea sufletească.

Îşi pot imagina tot felul de scenarii, dar sunt singurii din zodiacul european care au o putere extraordinară de a-şi masca gelozia şi de a o trăi în tăcere aşa încât nici măcar partenerul să nu afle niciodată.

Peşti

În concordanţă cu ataşamentul emoţional intens, Peştii sunt geloşi şi posesivi într-un mod patologic, la fel de patologic ca şi Scorpionii.

Pot nutri gelozii izvorâte din nimicuri iraţionale şi uneori par rupţi de realitate, dar gelozia este cauza multor depresii ale Peştilor.

Trădarea pentru un nativ din Peşti este echivalentă cu îndepărtarea afectivă de partener, chiar dacă, în mod surprinzător, îl poate ierta.

Deşi ar trebui să înţeleagă trădarea pentru că şi lor li se întâmplă frecvent şi rapid să nască pasiuni pentru persoane din exterior, Peştii nu sunt niciodată raţionali atunci când viner vorba de iubire.

De fapt, raţional un Peşte îşi poate scuza trădarea, dar emoţional niciodată.

2 Responses to Cât de gelos eşti în funcţie de zodie?

 1. A simple test is to move some of your office furniture around to check for obvious differences between the spot on the
  carpet where the carpet covered and where it has not. For
  unique seating, a swing is a perfect place to rest.
  shellac, you can sometimes remove the ring by rubbing the damage with a rag.

  furniture
  4 iulie 2014 at 23:01
  Răspunde

 2. For long day hikes or overnight hikes, that is when the sizes will come

  into play. After all, what super hero wants to carry an umbrella.

  Waterproof- you can not assume that every time you go on hike the climate is great.

  The weight of the backpack should not be too heavy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *